Search
Search
Close this search box.

نشانه های حمله پانیک چیست؟

دختری که دچار حمله پانیک شده است

حمله پانیک از جمله شایع ترین نوع اختلال اضطراب در افراد است. این حملات با ترس و اضطراب ناگهانی همراه هستند و می توانند حس مرگ را در افراد نمایان سازند. این اختلال اگر به موقع درمان نشود، می تواند مشکلات گسترده جسمی و روانی را به فرد تحمیل کند. در ادامه با پاسخ به سوال “نشانه های پانیک چیست؟” روش های درمان آن را بررسی می کنیم.

بیشتر بخوانید: تست ورزش چیست؟

حمله پانیک

حمله پانیک چیست؟

امروزه به دلیل شرایط نامناسب زندگی با اختلالات روانشناختی متعددی رو به رو هستیم. یکی از اختلالاتی که در حال حاضر گریبانگیر بسیاری از افراد شده است را می توان حملات پانیک دانست. در واقع حمله پانیک در دسته اختلالات شدید اضطرابی قرار می گیرد که به صورت ناگهانی در فرد نمایان می شود. پانیک همراه با استرس و اضطراب شدید صورت می گیرد.

به گونه ای که فرد در یک لحظه احساس خفگی و مرگ خواهد داشت. این اختلال اضطرابی محدود به سن خاصی نیست و همه افراد را می تواند درگیر کند. البته محدوده سنی ۲۰ الی ۳۰ سالگی، اوج بروز پانیک خواهد بود. در ادامه با علائم این اختلال و علت بروز آن، آشنا خواهید شد.

علائم پانیک چیست؟

از جمله بارز ترین علائم حمله پانیک را می توان ترس شدید افراد هنگام بروز این حملات دانست. توجه داشته باشید این ترس می تواند مدت زمان حمله را افزایش دهد. اغلب افرادی که دچار حملات پانیک می شوند علائمی نظیر تپش قلب شدید و  دلایل درد قفسه سینه را احساس خواهند کرد. این افراد معمولا دچار تنگی نفس می شوند و تعادل خود را از دست می دهند. میزان فعالیت شریان های عروقی در این افراد به طور چشمگیر افزایش می یابد و دچار حالت تهوع و درد در ناحیه شکم می شوند.

دلایل بروز حمله پانیک

حملات پانیک می توانند دلایل گسترده ای داشته باشند. از جمله دلایل بروز این حملات را می توان عوامل زیستی دانست. این عامل بدین معنی است که نابهنجاری های مغزی علت وقوع اختلال اضطراب هستند. مطابق با بررسی های انجام شده، لوب گیجگاهی سمت راست در اکثر افرادی که پانیک را تجربه می کنند، دچار اختلال در عملکرد خواهد بود.

از دیگر دلایل بروز حملات پانیک را می توان، عوامل اجتماعی دانست. عواملی نظیر آزار جنسی، جدایی های فیزیکی، عدم کنترل خشم و … از دلایل به وجود آمدن اختلال اضطراب در افراد هستند. البته علائم دیگری در بروز این اختلال نقش دارند که می توان به طرد شدگی از سوی والدین، سوء رفتار جسمی و عیب جویی اشاره کرد. توجه داشته باشید که مصرف هرگونه نوشیدنی های الکی، مواد مخدر، بی خوابی و … می توانند علائم حمله پانیک را تشدید کنند.

درمان پانیک چطور انجام می شود؟

معمولا درمان اختلال پانیک به سه روش انجام می گیرد. در مرحله اول، روانپزشکان سعی می کنند تا با جلسات روان درمانی ترس و اضطراب افراد را کاهش دهند. البته در صورتی که افراد دچار اختلالات بسیار حاد پانیک باشند، از درمان دارویی استفاده خواهند کرد. در روش سوم، هم درمان دارویی و هم روان درمانی برای فرد تجویز خواهد شد.

البته اثر بخشی روش سوم بسیار بیشتر است. توجه داشته باشید که رهایی از حمل پانیک بدون مراجعه به پزشک امری غیر ممکن خواهد بود.

بیشتر بدانید: افتادگی دریچه میترال

حمله پانیک

دارو درمانی

دارو درمانی را می توان موثر ترین راهکار برای درمان حمله پانیک عنوان کرد. این روش کمک بسزایی به رفع اختلال اضطراب می کند و می تواند در مدت زمان کوتاهی تاثیر گذار باشد. البته توجه داشته باشید که مصرف خودسرانه دارو های پانیک می تواند عوارض گسترده ای داشته باشد. از این جهت این دارو ها را حتما تحت نظر پزشک مصرف کنید. برای اغلب بیماران پانیک دارو های فلوکستین و سیتالوپرام تجویز می شوند. در برخی شرایط نیز پزشک گروه دارویی پاروکستین را نیز تجویز خواهد کرد. لازم به ذکر است که برای اثر گذاری سریع تر، باید این دارو ها به صورت منظم مصرف کرد.

روان درمانی

برخی از افراد که در دراز مدت دچار حمله پانیک می شوند و حملات آن ها حدودا ۱۰ دقیقه طول می کشد، می توانند با شرکت در جلسات روانشناسی به طور کامل درمان شوند. بهره گیری از روان درمانی به تنهایی برای افرادی تجویز خواهد شد که حملات پانیک آن در مراحل ابتدایی قرار دارند. در غیر این صورت، توصیه می شود که روان درمانی را در کنار دارو درمانی انجام دهید تا از نتیجه آن حیرت زده شوید.

فعالیت های لحظه ای برای کاهش علائم پانیک

برای این که بتوانید مدت حملات پانیک خود را کاهش دهید، بهتر است از تکنیک های خود درمانی کمک بگیرید. یکی از موثر ترین تکنیک ها را می توان مطالعه در مورد این اختلال دانست. هرچه افراد اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست آورند، حملات پانیک را راحت تر کنترل خواهند کرد. از سوی دیگر حتما سعی کنید تا روابط دوستانه تری را با خانواده و آشنایان خود تجربه کنید. دلیل این امر، این است که انزوا می تواند حملات پانیک را تشدید کنند. در ادامه با چند راهکار بسیار موثر برای کنترل حمله پانیک آشنا خواهید شد.

انجام مدیتیشن و تنفس عمیق

در هنگام بروز حمله پانیک، قفسه سینه سنگین خواهد شد و نفس کشیدن دشوار می شود. از این جهت می توانید با تمرین تنفس عمیق، حملات و مدت زمان آن را کاهش دهید. از یوگا و تکنیک های مدیتیشن غافل نشوید. این تکنیک ها آرامش را به شما تزریق خواهند. به همین دلیل در هنگام بروز حملات پانیک، ماهیچه های شما به صورت خودکار آرام می شوند. سعی کنید ورزش هایی مانند یوگا را به روتین خود اضافه کنید تا ماهیچه های شما در هنگام بروز اختلال اضطراب دچار گرفتگی شدید نشوند.

خواب کافی و ورزش منظم

ورزش کردن از دیگر تکنیک هایی است که می تواند در کاهش حملات پانیک موثر باشند. به همین دلیل ورزش کردن روزانه را در روتین زندگی خود قرار دهید. انجام حداقل ۳۰ دقیقه ورزش هوازی، می تواند یاری رسان شما در زمان بروز پانیک باشد. توجه داشته باشید که خواب نامطلوب می تواند علائم حمله پانیک را چندین برابر افزایش دهد. به همین دلیل سعی کنید حداقل ۷ ساعت در شبانه روز را به خواب با کیفیت اختصاص دهید.

حمله پانیک

نتیجه گیری

حمله پانیک، از جمله اختلالاتی است که امروزه به طور چشمگیری در حال افزایش خواهد بود. این امر می تواند دلایل گسترده ای داشته باشد. از این جهت نخستین مرحله برای درمان این اختلال، بررسی علل بروز آن خواهد بود. برای درمان این حملات می توانید از کارشناسان روانشناسی کیانی کمک بگیرید. روانشناسان این مجموعه با ریشه یابی دقیق حملات پانیک، بهترین راهکار را برای درمان این اختلال در اختیارتان قرار می دهند.

سوالات متداول

  • درمان پانیک چه مدت طول می کشد؟

این اختلال درمان پذیری بالایی دارد و حداقل ۳ هفته پس از آغاز درمان، تعداد حملات کمتر خواهد شد. البته در برخی شرایط، دوره درمان این اختلال حداکثر ۶ ماه طول خواهد کشید.

  • حمله پانیک ارثی است؟

عوامل وراثتی را از دیگر دلایل بروز این اختلال می دانند. از این جهت می توان گفت که این اختلال از طریق بستگان درجه یک به نسل بعدی منتقل شود.

منابع

mayoclinic

دکتر ریاستی

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

header22222

کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر ریاستی

دکتر محمد ریاستی از بهترین پزشکان متخصص قلب تهران و جزو اساتید برجسته ی هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مى باشد. ایشان دوره هاى پیشرفته ی تخصصی خود را در زمینه های مختلفی همچون آنژیوگرافی عروق کرونر قلبی و مغز، اکوی قلب اطفال و بیماریهای مادرزادی قلب و الکتروفیزیولوژی قلبی را تحت نظر اساتید برجسته گذرانده اند و تاکنون رضایت هزاران بیمار و آنژیوگرافی های موفق را در پرونده ی خود قرار داده اند. ایشان همچنین در زمینه ی بیماریهای مادرزادی قلب نیز سوابق درخشانی در مرکز طبی اطفال تهران داشته اند. دکتر ریاستی به همراه تیم مجرب کت لب و جراحی شما را در تشخیص به موقع و درمان مناسب راهنمایی می کند.

اطلاعات تماس

آدرس کلینیک: تهران، میدان هفت حوض نارمک، ضلع شمال غربی میدان، ابتدای خیابان آیت، نبش خیابان مهرانپور، ساختمان پزشکان 588
 
آدرس بیمارستان: تهرانپارس، نبش فلكه سوم، بيمارستان فوق تخصصی تهرانپارس
 
تلفن: 09373585813
 
ایمیل: drriasatii@gmail.com

تمامی حقوق برای وبسایت جناب دکتر ریاستی محفوظ می باشد

طراحی و سئو سایت توسط نبض مارکتینگ

خانه تماسدرباره ماارتباط با ما