Search
Search
Close this search box.

چه کسانی افتادگی دریچه میترال دارند؟

افتادگی دریچه میترال (MVP) (همچنین به عنوان سندروم کلیک-سوفل، سندروم بارلو، دریچه میترال بالون یا سندرم دریچه فلاپی نیز شناخته می شود) بیرون زدگی یک یا هر دو فلپ دریچه میترال به دهلیز چپ در طول سیستول قلبی است. در این مقاله می خواهم بطور دقیق درباره این صحبت کنیم که چه کسانی افتادگی دریچه میترال دارند و راه حل چه می باشد؟

افتادگی دریچه میترال (MVP) (همچنین به عنوان سندروم کلیک-سوفل، سندروم بارلو، دریچه میترال بالون یا سندرم دریچه فلاپی نیز شناخته می شود) بیرون زدگی یک یا هر دو فلپ دریچه میترال به دهلیز چپ در طول سیستول قلبی است. در این مقاله می خواهم بطور دقیق درباره این صحبت کنیم که چه کسانی افتادگی دریچه میترال دارند و راه حل چه می باشد؟

علائم افتادگی دریچه میترال بدین صورت است که یک یا هر دو دریچه قلب به درستی بسته نمی شود و باعث نشت خون به سمت عقب می شود. در بیشتر مواقع، افتادگی دریچه میترال در ابتدا علائم یا عوارض کمی ایجاد می کند و در برخی افراد اصلاً علامتی ایجاد نمی کند. با این حال، افتادگی دریچه میترال ممکن است به مرور زمان بدتر شود و به نوعی عملکرد قلب را مختل کند.

زمینه ارثی به عنوان یکی از عوامل این بیماری شناخته می شود. اگرچه علت دقیق آن مشخص نیست. افراد مبتلا در خانواده ممکن است قد بلند، لاغر و دارای انگشتان و دستان بلند و پشت آنها صاف باشد.

افتادگی دریچه میترال در هر فردی و در هر سنی ممکن است رخ دهد. علائم جدی افتادگی دریچه میترال در مردان بالای 50 سال شایع تر است. شیوع این بیماری در بزرگسالان 2.5 درصد است در حالی که شیوع آن در کودکان به طور دقیق مشخص نیست ولی می تواند تا حدودی درباره این موضوع پیش بینی کرد که چه کسانی افتادگی دریچه میترال دارند.

همچنین تخمین زده می شود که افتادگی دریچه میترال در حدود 3 درصد از جمعیت رخ می دهد. افراد مبتلا به فشار خون بالا در معرض این بیماری هستند.

علائم افتادگی دریچه میترال

افتادگی دریچه میترال ممکن است هیچ علامتی ایجاد نکند. و شاید با تردید بتوان گفت که چه کسانی افتادگی دریچه میترال دارند در هر صورت موارد زیر می تواند از علائم افتادگی دریچه میترال می باشد:

  • تپش قلب یا ضربان سریع قلب که منجر به تپش قلب می شود.
  • تنگی نفس در هنگام ورزش های سنگین
  • درد قفسه سینه، دلایل درد قفسه سینه می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد. درد قفسه سینه می تواند بسیار ناراحت کننده و ترسناک باشد، اما خطر حمله قلبی، مرگ یا سایر مشکلات قلبی را افزایش نمی دهد.
  • از هوش رفتن
  • اضطراب
  • حالت تهوع یا سوزن و سوزن در دست و پا
  • بسته به شدت نشت به دهلیز چپ در طی سیستول (نارسایی میترال)، دهلیز چپ یا بطن چپ ممکن است بزرگ شده و منجر به علائم نارسایی قلبی شود. این علائم شامل ضعف، خستگی و تنگی نفس است.

روش های درمان افتادگی دریچه میترال

ب

بسته به شدت و نوع بیماری دریچه، پزشک روش های درمانی مختلفی را تجویز می کند. تنگی خفیف دریچه معمولاً نیازی به درمان ندارد.

اگر نارسایی میترال دارید اما علائمی ندارید، ممکن است پزشک معاینات منظم را برای نظارت بر وضعیت شما توصیه کند. اگر نارسایی شدید میترال دارید، ممکن است به داروها یا جراحی نیاز باشد، حتی اگر علائمی نداشته باشید.

بیشتر بخوانید: پرولاپس دریچه میترال چیست و چه علائمی دارد؟

روش های رایج برای درمان تنگی دریچه قلب عبارتند از:

1. درمان دارویی

  • مسدود کننده های بتا؛ این داروها برای کاهش فشار خون و آرامش و شل کردن رگ ها استفاده می شود. هنگامی که فشار خون کاهش می یابد، فشار کمتری به قلب و دریچه های آن وارد می شود.
  • داروهای دیورتیک؛ هدف از تجویز این داروها کاهش مجدد فشار خون است. اما این کار با دفع نمک و سپس دفع آب انجام می شود که فشار زیادی را از قلب خارج می کند.
  • داروهای تنظیم کننده ریتم قلب؛ این داروها برای تنظیم ریتم قلب و رفع آریتمی استفاده می شوند.
  • ضد انعقادها؛ داروهایی وجود دارند که خون را رقیق کرده و از لخته شدن آن جلوگیری می کنند. هنگامی که دریچه میترال باعث فیبریلاسیون قلب و آریتمی می شود، ممکن است پزشک از شما بخواهد که از داروهای رقیق کننده خون برای جلوگیری از تشکیل لخته در قلبتان استفاده کنید.
  • آنتی بیوتیک ها؛ اگر فقط پرولاپس دریچه میترال دارید، نیازی به استفاده از آنتی بیوتیک نیست. اما اگر دریچه میترال خود را تعویض کرده اید یا تحت عمل جراحی قرار گرفته اید، حتما باید این موضوع را بررسی کنید و از آنتی بیوتیک مخصوصا برای اعمال دندانپزشکی استفادـه کنید.

2. والوولوپلاستی

اگر شدت تنگی دریچه به حدی باشد که دارو جواب ندهد، اما نیازی به جراحی نباشد، پزشک والوپلاستی بالون میترال یا بالون قلب را تجویز می کند. یک کاتتر متصل به بالون از طریق ورید وارد قلب می شود، سپس بالون باد می شود تا دریچه باز شود.

3. جراحی ترمیم یا تعویض دریچه قلب

جراحی برای دریچه میترال آسیب دیده شامل تعمیر دریچه میترال یا تعویض دریچـه است. ترمیم یا تعویض دریچه میترال با استفاده از جراحی قلب باز یا جراحی کمی ساده تر انجام شود.

بیشتر بخوانید: هر آنچه که از آنژیوگرافی قلب نمی دانید

چه کسانی افتادگی دریچه میترال دارن
چه کسانی افتادگی دریچه میترال دارن

نتیجه

افتادگی میترال به ندرت به یک بیماری جدی تبدیل می شود و معمولاً نیازی به درمان ندارد. اگر علائم بدتر شد، نارسایی میترال ایجاد شد، یا باعث بزرگ شدن قلب می شود و آریتمی ایجاد شد، یا اختلال عملکرد قلبی رخ داد، درمان باید شروع شود.

علت تیر کشـیدن قلب و درد دست چپ

درد قفسه سینه یا سنگینی قفسه سینه به طور کلی نگرانی جدی برای حمله قلبی یا سایر شرایط تهدید کننده زندگی بوده که هر دقیقه آن مهم است.

اگر خود شما یا فردی در نزدیکیتان دچار درد غیرقابل توضیح در سمت چپ یا عمومی سینه همراه با موارد زیر می باشد، حتما به متخصص قلب مراجعه کنید.

  • احساس فشار یا سفت شدن قفسه سینه
  • درد به صورت تیر کشـیدن، به ویژه مربوط به پایین بازوی چپ، سمت چپ گردن و سمت چپ فک
  • مشکلات تنفسی
  • ضعف، سبکی سر، یا سرگیجه
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • سنگینی قفسه سینه

منابع:

bund , mayoclinic

کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر ریاستی

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۵ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

header22222

کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر ریاستی

دکتر محمد ریاستی از بهترین پزشکان متخصص قلب تهران و جزو اساتید برجسته ی هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مى باشد. ایشان دوره هاى پیشرفته ی تخصصی خود را در زمینه های مختلفی همچون آنژیوگرافی عروق کرونر قلبی و مغز، اکوی قلب اطفال و بیماریهای مادرزادی قلب و الکتروفیزیولوژی قلبی را تحت نظر اساتید برجسته گذرانده اند و تاکنون رضایت هزاران بیمار و آنژیوگرافی های موفق را در پرونده ی خود قرار داده اند. ایشان همچنین در زمینه ی بیماریهای مادرزادی قلب نیز سوابق درخشانی در مرکز طبی اطفال تهران داشته اند. دکتر ریاستی به همراه تیم مجرب کت لب و جراحی شما را در تشخیص به موقع و درمان مناسب راهنمایی می کند.

اطلاعات تماس

آدرس کلینیک: تهران، میدان هفت حوض نارمک، ضلع شمال غربی میدان، ابتدای خیابان آیت، نبش خیابان مهرانپور، ساختمان پزشکان 588
 
آدرس بیمارستان: تهرانپارس، نبش فلكه سوم، بيمارستان فوق تخصصی تهرانپارس
 
تلفن: 09373585813
 
ایمیل: drriasatii@gmail.com

تمامی حقوق برای وبسایت جناب دکتر ریاستی محفوظ می باشد

طراحی و سئو سایت توسط نبض مارکتینگ

خانه تماسدرباره ماارتباط با ما