Search
Search
Close this search box.

آشنایی با آنژیوگرافی قلب از راه دست

آنژیوگرافی قلب از راه دست

قدم اول در درمان هر بیماری، شناخت آن است. آنژیوگرافی قلب از راه دست، اولین قدم شناسایی بیماری‌های قلبی، محسوب می‌شود و از این‌رو، اهمیت بسیاری دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا با نحوه آنژیوگرافی قلب از طریق دست، مراحل، مزایا و معایب آن، آشنا شوید.

نحوه آنژیوگرافی قلب از راه دست چگونه است؟

آنژیوگرافی قلب از راه‌های متفاوتی صورت می‌گیرد و کاملا به تشخیص پزشک شما، بستگی دارد. ممکن است پزشک از شما بخواهد آنژیوگرافی از پا یا دست انجام دهید.

آنژیوگرافی قلب از راه دست، فرایندی به‌شما می‌رود که در طی آن، برشی در مچ دست ایجاد شده که با استفاده از ورود یک کاتتر کوچک به درون رگ‌های عروقی، سلامت آن‌ها مورد بررسی قرار بگیرد. همانطور که اشاره شد؛ در این روش، کاتتر کوچک از طریق مچ‌های دست، وارد رگ‌های خونی می‌شود و عوامل مختلفی چون؛ ضخامت رگ‌های عروقی، سلامت قلب و دریچه‌های آن از طریق دستگاه‌هایی، رصد می‌شود.

درواقع آنژیوگرافی، این امکان را به پزشک می‌دهد تا علائم شما را با علائم طبیعی مورد مقایسه قرار داده و اگر ناهنجاری خاصی، سلامت قلب شما را تهدید کرده، شناسایی شود. به‌طور کلی به  علت ورود کاتتر از مچ دست به این روش، آنژیوگرافی از دست، می‌گویند.

نحوه آنژیوگرافی قلب از طریق دست
نحوه آنژیوگرافی قلب از طریق دست

آمادگی‌های لازم برای انجام آنژیوگرافی قلب از طریق دست

طبق دستور پزشک متخصص قلب تهران، آمادگی‌های لازم برای انجام این نوع از آنژیوگرافی می‌تواند مراحل متفاوتی در پیش داشته باشد. با‌این‌وجود، چند شاخص مهم وجود دارند که باید قبل از انجام آنژیوگرافی قلب از راه دست، مورد بررسی پزشک معالج شما، قرار بگیرد. ما این  دستورالعمل‌ها را جمع‌آوری کرده و در ادامه به شما ارائه داده‌ایم.

1.     انجام آزمایشات اولیه:

در قدم اول پزشک از شما می‌خواهد تا آزمایش‌های خون، سی‌تی اسکن و اشعه ایکس را انجام دهید تا اطلاعات اولیه را به دست آورد.

2.     قطع مصرف داروهای فعلی:

در بعضی مواقع، طبق تشخیص و مشورت پزشک و باتوجه‌به نوع داروهایی که در طول روز مصرف می‌کنید، باید آن‌ها را تا بعد از انجام آنژیو، قطع کنید.

3.     ارائه سوابق پزشکی:

ممکن است از شما بخواهند تا از طریق پر کردن یک فرم یا پاسخ به سوالات، سوابق کلی پزشکی خود را در اختیار معالج، قرار دهید. این سوابق شامل: بیماری‌ها، حساسیت‌های دارویی، عمل‌ها و داروهای مورد استفاده، می‌شود. پس سعی کنید هرآن‌چه که دارید، در اختیار پزشک قرار دهید تا این مراحل به درستی طی شده و در طی فرایند آنژیوگرافی قلب از راه دست، مشکلی ایجاد نشود.

بیشتر بخوانید: آمبولی ریه چیست؟

مراحل بعد از اتمام آنژیوگرافی از دست

پس از اتمام آنژیوگرافی از دست، مراحلی وجود دارد که باید به‌درستی طی شود. اگر می‌خواهید از این مراحل، آگاه شوید، در ادامه همراه ما باشید.

  • پانسمان دست؛ جلوگیری از خونریزی آنژیوگرافی قلب از راه دست اولین مرحله در بعد از اتمام کار، پانسمان محل برش داده شده در مچ دست، به‌شمار می‌رود. از آنجایی‌که در طی فرایند، فشار روی نقاط ذکر شده، کم و زیاد می‌شود، امکان خونریزی، بیشتر می‌شود. پانسمان، به این علت صورت می‌گیرد تا از خونریزی بیشتر، جلوگیری شود.
  • استراحت چند ساعته در بیمارستان؛ بررسی مکرر علائم

در قدم بعدی، بیمار باید تا چند ساعت در محیط بیمارستان به استراحت بپردازد تا در صورت بروز مشکل، کادر درمان آن را حل کنند. همچنین، در طی این ساعات، علائم بیمار توسط پزشک، بارها مورد بررسی قرار می‌گیرد تا در نتیجه پایانی آنژیوگرافی، ثبت شود.

  • ترخیص بیمار؛ مطابق با دستور پزشک

پس از بررسی علائم توسط پزشک، طی ساعت‌های اولیه پس از آنژیوگرافی قلب از راه دست، بیمار می‌تواند ترخیص شود. اصولا این ترخیص همراه با سفارش‌ها و توصیه‌های پزشکی، همراه خواهد بود. حتی ممکن است، داروی خاصی برای مصرف در روزهای اولیه، تجویز شود.

مراحل آنژیو گرافی قلب از راه دست
مراحل آنژیو گرافی قلب از راه دست

مراقبت‌ های بعد از آنژیوگرافی از طریق دست

پس از انجام فرایند آنژیوگرافی قلب از راه دست، مراقبت‌هایی باید صورت بگیرد تا روند بهبود، زودتر انجام شود یا بیمار با حداقل عوارض، روبرو شود. در این بخش، این مراقبت‌ها را در قالب یک چک لیست، به شما ارائه کرده‌ایم تا از انجام آن‌ها، مطمئن شوید.

1.    استراحت به اندازه:

طبق توصیه پزشک خود، باید استراحت را در پیش بگیرید و در روزهای اولیه، از انجام بعضی کارهای سنگین، خودداری کنید.

2.    مصرف آب به مقدار کافی:

به‌طور کلی، انجام آنژیوگرافی قلب از راه دست، فشاری روی کلیه‌ها وارد می‌کند که برای جلوگیری از آن، بهتر است در روزهای اولیه، مقادیر زیادی آب بنوشید.

3.    بررسی زخم و جلوگیری از عفونت:

طبق دستور معالج، پس از مدت زمان معینی باید پانسمان خود را تعویض کرده یا از داروهایی برای عدم عفونت آن، استفاده کنید. این مرحله را جدی گرفته و در صورت بروز مشکل، پزشک خود را از آن، آگاه سازید.

نتایج آنژیوگرافی از دست

پس از انجام تمام مراحل آنژیوگرافی قلب از راه دست، شما باید در انتظار نتیجه آن باشید. شاید بخواهید بدانید این نتایج به‌طور دقیق چه چیزهایی را نشان می‌دهند و ما این پاسخ را به شما خواهیم داد.

درواقع؛ نتایج آنژیوگرافی از طریق دست،  به شما نشان می‌دهد که؛

  1. تا چه اندازه‌ای رگ‌های شما دچار مسدودیت شده است.
  2. دقیقا کدام رگ و کدام قسم از آن، مسدود شده است.
  3. وضعیت عروق کرونری شما به چه صورت است.
  4. نحوه پمپاژ خون و کارکرد قلب چگونه است.

به همین‌علت، آنژیوگرافی مطمئن‌ترین راه، برای تشخیص بیماری‌های مربوط به قلب، عروق خونی و مشکلات مربوط به گردش خون، محسوب می‌شود.

مزایای آنژیوگرافی از دست

به‌طور کلی هر عملی که روی بدن انجام می‌دهید، مزایا و معایب خاص خود را دارد و شما برحسب شرایط، آن‌ها را پذیرفته تا چیز مهمتری به دست آورید. در ادامه برتری‌های آنژیوگرافی قلب از راه دست را به شما معرفی می‌کنیم.

خونریزی کمتر؛ کاهش ترس و استرس

اولین مسئله که برای عده زیادی از افراد، اهمیت دارد، میزان خونریزی، محسوب می‌شود. افراد زیادی به‌خاژر ترس از خونریزی، از انجام آن سر باز می‌زنند یا قبل از آنژیوگرافی، استرس زیادی را تحمل می‌کنند. باید این نوید را به شما بدهیم که در این روش، شما با خونریزی کمتری روبرو خواهید شد. پس می‌توان گفت برای آن دسته از افرادی که دچار مشکلات کم‌خونی هستند، بهترین انتخاب، به شمار می‌رود،

امکان ترخیص زودتر؛ راحتی و استراحت بهتر

آنژیوگرافی قلب از راه دست، نسبت به روش‌های دیگر، دوره نقاهت کمتری دارد و از این‌رو، ترخیص زودتر اتفاق می‌افتد. البته در شرایطی که بیمار مشکل خاصی نداشته باشد که نیاز به بررسی بیشتر، احساس شود.

تحرک بهتر بیمار؛ انجام امور بدون نیاز به کمک خاص

یکی دیگر از مزیت‌های روش آنژیوگرافی از دست، تحرک بهتر، است. به این معنی که شما می‌توانید به‌راحتی، امور شخصی و اولیه خود را انجام دهید بدون اینکه به مراقبت کسی، نیاز داشته باشید. با‌این‌وجود، استراحت کافی را در این دوره، جدی بگیرید.

عوارض آنژیوگرافی قلب از راه دست

همانطور که گفته شد، هر روشی مزایا و معایب خاص خود را دارد و ما نیز می‌خواهیم شما را با دو روی سکه، آشنا کنیم تا دید کاملی از آن داشته باشید. بعضی از عوارض این روش شامل موارد زیر، هستند:

  1. عفونت ناحیه برش داده شده در مچ دست
  2. امکان تکرار آنژیو به‌علت دقیق نبودن نتایج
  3. ایجاد ناراحتی‌های کلیوی
  4. آسیب‌دیدگی عصب‌های دست

دلیل عدم برتری آنژیوگرافی از راه مچ دست در بعضی مواقع چیست

باوجود مزایایی که این روش برای بیماران دارد، آنژیوگرافی قلب از راه دست، توسط پزشکان زیادی توصیه نمی‌شود و این موضوع به دلایل مختلفی، برمی‌گردد.

اولین دلیل، این است که به علت کوچک‌تر بودن ناحیه‌ای که کاتتر وارد آن می‌شود، امکان بررسی عمیق وجود ندارد و همین موضوع می‌تواند در دسترسی به نتایج، ابهام ایجاد کند.

دومین دلیل؛ نیاز به مهارت خاص در اجرای این روش، محسوب می‌شود. از‌این‌رو، پزشکان زیادی نیستند که این توانایی را داشته باشند یا حداقل این ریسک را نمی‌کنند و از راه‌ قطعی‌تر، که میدان عمل بیشتری به آن‌ها بدهد، استفاده می‌کنند.

با‌این وجود؛ آنژیوگرافی از طریق دست، توسط پزشکانی زیادی تجویز و صورت می‌گیرد و همه عوامل گفته شده، بسته به شرایط بیمار و پزشک می‌توانند متفاوت عمل کنند.

فرایند آنژیوگرافی قلب از دست توسط پزشک متخصص
فرایند آنژیوگرافی قلب از دست توسط پزشک متخصص

نتیجه‌گیری

در این مقاله، شما را با روش آنژیوگرافی قلب از راه دست، نحوه انجام آن و عوارض و مزایایی که می‌توانند در پی داشته باشند، آشنا کرده‌ایم تا با مطالعه آن بتوانید دید درستی در این باره، داشته باشید.

سوالات متداول

  • آنژیوگرافی از دست چقدر طول می‌کشد؟

عموما این فرایند به ۳۰ الی ۶۰ دقیقه باتوجه به شرایط موجود، بستگی دارد.

  • آیا پس از آنژیوگرافی از دست می‌توانیم آن را حرکت دهیم؟

ممکن است چند روزی در این ناحیه احساس درد و کبودی داشته باشید اما اگر فشار زیادی روی این ناحیه وارد نکنید. خللی در انجام کارهای شما بوجود نمی‌آورد.

  • آنژیوگرافی قلب از راه دست، دردناک است؟

درطول انجام فرایند به دلیل بی‌حسی موضعی، چیزی احساس نخواهید کرد اما پس از آن ممکن است با کمی درد و سوزش، روبرو شوید که قابل تحمل است.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۳ از ۵
از مجموع ۷ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

header22222

کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر ریاستی

دکتر محمد ریاستی از بهترین پزشکان متخصص قلب تهران و جزو اساتید برجسته ی هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مى باشد. ایشان دوره هاى پیشرفته ی تخصصی خود را در زمینه های مختلفی همچون آنژیوگرافی عروق کرونر قلبی و مغز، اکوی قلب اطفال و بیماریهای مادرزادی قلب و الکتروفیزیولوژی قلبی را تحت نظر اساتید برجسته گذرانده اند و تاکنون رضایت هزاران بیمار و آنژیوگرافی های موفق را در پرونده ی خود قرار داده اند. ایشان همچنین در زمینه ی بیماریهای مادرزادی قلب نیز سوابق درخشانی در مرکز طبی اطفال تهران داشته اند. دکتر ریاستی به همراه تیم مجرب کت لب و جراحی شما را در تشخیص به موقع و درمان مناسب راهنمایی می کند.

اطلاعات تماس

آدرس کلینیک: تهران، میدان هفت حوض نارمک، ضلع شمال غربی میدان، ابتدای خیابان آیت، نبش خیابان مهرانپور، ساختمان پزشکان 588
 
آدرس بیمارستان: تهرانپارس، نبش فلكه سوم، بيمارستان فوق تخصصی تهرانپارس
 
تلفن: 09373585813
 
ایمیل: drriasatii@gmail.com

تمامی حقوق برای وبسایت جناب دکتر ریاستی محفوظ می باشد

طراحی و سئو سایت توسط نبض مارکتینگ

خانه تماسدرباره ماارتباط با ما