Search
Search
Close this search box.

آنژین قلبی چیست و آیا خطرناک است؟

آنژین قلی

سلامتی از جمله با ارزش‌ترین دارایی شما است که از دست دادنش، گران تمام می‌شود. زمانی‌که هر عضو بدن شما درگیر بیماری شود، از نظر ذهنی نیز بیمار می‌شوید. بیماری آنژین قلبی را می‌توان بیماری شایعی در بین بسیاری از افراد دانست. همچنین این مشکل خطرات زیادی را در کارکرد قلب و بدن ایجاد می‌کند. در واقع اگر روش تشخیص آنژین قلبی به‌درستی انجام شود، بسیاری از خطرات آن را می‌توان کنترل کرد.

برای آگاهی داشتن شما از این بیماری به تمامی موارد آن از انواع آنژین تا درمان در این مقاله اشاره شده است. شما نیز برای حفظ کردن این عضو مهم بدن و جلوگیری از خطرات آنژین قلبی با ما همراه شوید.

انواع آنژین قلبی

این مریضی درد یا ناراحتی و دلایل درد قفسه سینه است که مدام عود می‌کند. این بیماری با‌توجه‌به علائمش انواع مختلفی دارد. آنژین قلبی می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های عروق کرونر باشد. برای آشنایی بیشتر شما انواع آن ارائه می‌شود:

آنژین ناپایدار

سندروم حاد کرونری زمانی به‌وجود می‌آید که عروق به‌دلیل جمع شدن چربی باریک شود. همچنین این تجمع چربی به رگ خونی کرونر آسیب می‌زند و لخته شدن خون اتفاق می‌افتد. در نتیجه جریان خونی به قلب مسدود می‌شود. آنژین قلبی ناپایدار درد ناگهانی است که موقع استراحت، فعالیت بدنی رخ می‌دهد.

آنژین پایدار

این آنژین به‌دلیل فعالیت بدنی، استرس عاطفی، قرار گرفتن در دمای نامناسب، خوردن وعده‌های سنگین غذایی، سیگار کشیدن ایجاد می‌شود. در واقع اگر درد در قفسه سینه اغلب کمتر از 5 دقیقه باشد یا درد به بازو و پشت می‌زند، یک زنگ خطر است. برای راه‌های درمان آنژین قلبی نیز استراحت و مصرف نیتروگلیسیرین توصیه می‌شود.

آنژین پرینزمتال

آنژین قلبی اینورسا در عروق کرونر ناشی از سیگار کشیدن، مصرف کردن کوکائین و قرار گرفتن در هوای سرد است. این نوع آنژین در افراد جوان‌تر بیشتر اتفاق می‌افتد. اگر دردی در قفسه سینه هنگام استراحت دارید، حتما به آن توجه کنید. این بیماری با داروهایی همچون آنتاگونیست‌های کلسیم و نیترات‌ها درمان می‌شود.

آنژین میکروواسکولار

این آنژین اسپاسمی است که در دیواره شریان‌های کوچک ایجاد می‌شود و جریان خون را به قلب کاهش می‌دهد. همچنین این بیماری در زنان شایع‌تر است. از جمله علائم آن می‌توان به نفس تنگی، خسته بودن، مشکل در خوابیدن اشاره کرد. در واقع راه‌های درمان آنژین قلبی با دارو و راه‌کارهای پزشک متخصص قلب تهران کارساز است؛ زیرا جریان خون را در بدن افزایش می‌دهند.

آگاهی داشتن نسبت به انواع بیماری آنژین باعث می‌شود تا نسبت به آن حساسیت بیشتری داشته باشید و ساده نگیرید. همچنین درد قفسه سینه تاثیرات زیادی را بر فعالیت شما خواهد داشت و با شناخت هر کدام از این آنژین‌ها کمک زیادی به پیشگیری آن خواهید داشت.

درد قفسه سینه بر اثر آنژین قلبی
درد قفسه سینه بر اثر آنژین قلب

علائم آنژین قلبی

شما برای هر بیماری و تشخیص اولیه آن باید به علائم موجود توجه زیادی داشته باشید. اهمیت ندادن به این موارد ممکن است، بیماری شما عود کند و درمان آن زمان‌بر شود. ممکن است که مجبور شوید، هزینه‌های بالایی را برای درمان پرداخت کنید. در ادامه به آن‌ نشانه‌ها پرداخته‌ایم:

       ایجاد درد در قسمت قفسه سینه

       تنگی در نفس کشیدن

       ضعف و خستگی بدون دلیل

       گسترش یافتن درد در فک، گردن، شانه‌ها

با شناخت بهتر این نشانه‌ها بسیاری از خطرات آنژین قلبی را قبل از وخیم شدن آن شناسائی و کنترل کنید. در نظر گرفتن برخی از موارد باعث جلوگیری از اتفاقات ناگوار خواهد شد. به‌همین‌دلیل است که پزشکان بر دقت در بروز علائم این بیماری تاکید دارند.

آنژین قلبی در زنان در مقایسه با آنژین در مردان

این بیماری در مردان و زنان به‌دلیل آناتومی بدنشان متفاوت است. آنژین قلبی در زنان با درد سینه شدیدتری نسبت به مردان بروز می‌کند. همچنین علائم درد شکم، ناراحتی در گلو و فک، مشکلات گوارشی در زنان شایع‌تر است. در‌صورتی‌که مردان با علائمی مانند خستگی، تنگی در تنفس، سرگیجه و تعریق مواجهه می‌شوند. به‌همین‌دلیل تشخیص این بیماری در مردان و زنان تفاوت دارد.

علت آنژین قلبی

این بیماری زمانی ایجاد می‌شود که قسمتی از قلب نتواند اکسیژن و خون را به‌درستی دریافت کند. در نتیجه شریان‌هایی که مسئولیت خون‌رسانی به قلب را دارند، دچار مشکل می‌شوند. مشکلاتی همچون تصلب شرایین یا لخته شدن خون که به باریک و مسدود شدن رگ‌های اصلی قلب منجر می‌شود.

درد قفسه سینه در جوانان
درد قفسه سینه در جوانان

عوامل افزایش دهنده ابتلا به آنژین قلبی

دلایل زیادی وجود دارد که شما دچار درد قفسه سینه شوید. در واقع نیاز است که عوامل افزایش‌دهنده بیماری را در زندگی کنترل کنید. همیشه پیشگیری خیلی راحت‌تر از درمان بیماری است، اما بسیاری به آن بی‌توجه هستند. عوامل شدت‌دهنده آنژین قلبی به‌صورت زیر است:

       سن

       محیط کار

       شرایط پزشکی

       سابقه داشتن در خانواده

       سبک زندگی

       جنسیت

این عوامل احتمال دچار شدن به آنژین قلبی را افزایش می‌دهند. به‌همین‌دلیل باید اقدامات ضروری برای کاهش آن‌ها را انجام دهید. همچنین تغییر در روند زندگی در طول روز باعث خواهد شد تا از درگیری با این بیماری جلوگیری شود.

تشخیص آنژین قلبی

زمانی‌که شما با علائم درد قفسه سینه به دکتر مراجعه کنید، برای تشخیص دقیق‌تر باید برخی اقدامات صورت گیرد. این راه‌ها باعث می‌شود، پزشک سریع‌تر برای درمان شما اقدام کند. اگر در زمان مناسبی این روش‌ها انجام شود، از حاد شدن بیماری جلوگیری خواهد شد. روش‌های تشخیص به شرح زیر است:

نوار قلب

این نوار کمک می‌کند تا فعالیت‌های الکتریکی در قلب برای آنژین قلبی مشخص شود. برا‌ی این‌کار الکترود را در روی پوست سینه، بازو، پاها قرار می‌دهند و نوار میزان تپش قلب را نشان می‌دهد. با الگوریت‌های موجود در نوار قلب پزشک قادر است جریان خون را تشخیص دهد.

آزمایش خون

وقتی عضله قلب آسیب ببیند، برخی از آنزیم‌های قلبی به خون وارد می‌شوند. در نتیجه در آزمایش‌های خونی که در این زمینه انجام می‌دهید، نشان می‌دهد. به‌همین‌دلیل است که پزشک به شما پیشنهاد می‌دهد، آزمایش خون را انجام دهید. برای این‌که این موارد برای تشخیص آنژین قلبی بررسی شود.

تست استرس

این تست را بیشتر افراد به تست ورزش می‌شناسند. پزشک با نوع راه رفتن شما روی تردمیل یا دوچرخه‌سواری ثابت می‌تواند میزان استرس را تشخیص دهد. اگر نتوانید به‌راحتی روی این وسایل حرکت کنید و دچار تپش قلب شوید، نشان‌دهنده بیماری است. در واقع نیاز است که زودتر بیماری را درمان کنید.

آنژیوگرافی عروق

برای تشخیص آنژین قلبی در این روش از تصویربرداری اشعه ایکس استفاده می‌شود. در واقع با بررسی داخل رگ‌های خونی قلب مشکلات این بیماری را بهتر شناسایی خواهد شد. این روش به‌دلیل استفاده از اشعه X تاثیراتی را در بدن می‌گذارد که برای بسیاری از افراد مناسب نیست.

افراد زیادی به‌دلیل ترس از بیماری مراجعه به پزشک را به تاخیر می‌اندازند. در واقع این کار باعث می‌شود تا درمان با تاخیر انجام شود و خطرات آنژین قلبی بیشتر گردد. شما باید در اولین فرصت باید اقدام به درمان کنید؛ زیرا درمان روی بدن سریع‌تر جواب خواهد داد.

آناتومی بدن
آناتومی بدن برای نشان دادن آنژین قلب

درمان آنژین قلبی

امروزه راه‌های درمان آنژین قلبی بهبود یافته است. در واقع این‌که با چه روشی این بیماری برطرف شود به شدت درگیری آن بستگی دارد. اگر پزشک با روش تشخیص آنژین قلبی به نتایجی دست یابد، درمان ضروری است. روش‌های متنوعی برای درمان این بیماری وجود دارد. برای آشنایی شما درمان‌های مختلف را در ادامه توضیح داده‌ایم.

دارو

انسداد شدن عروق در قلب  در صورتی‌که درمان نشود می‌تواند خطرات جدی را ایجاد کند. برخی از روش‌های درمانی خیلی سریع اثر می‌کنند. داروهایی که پزشک به شما پیشنهاد می‌کند می‌تواند خطرات آنژین قلبی را کاهش دهد. این داروها شامل: نیتروگلیسیرین، آسپرین، داروهای ضد‌انعقاد، آنتاگونیست‌های کلسیم‌دار است.

جراحی

در برخی شرایط ممکن است به‌خاطر حاد شدن آنژین قلبی جراحی پیشنهاد شود. این عمل با گرفتن رگ از قسمت‌های دیگر بدن و نصب کردن آن در قسمتی که مسدود است، انجام می‌شود. این کار به جریان یافتن خون در قلب کمک زیادی خواهد کرد.

جراحی قلب باز توسط پزشکان متخخصص
جراحی قلب

تغییر در سبک زندگی

روش آسانی که هر فردی قادر است در زندگی انجام دهد، تغییر دادن نوع زندگی است. شما با یک برنامه ورزشی منظم، رژیم غذایی سالم، دور بودن از مواد مخدر می‌توانید این بیماری را کنترل کنید. در واقع سبکی که در زندگی دارید، عامل بسیاری از بیماری‌های قلبی است. در نتیجه با رعایت کردن قادر به بازگرداندن سلامتی خود هستید.

اگر می‌توانید تغییراتی را در زندگی خود داشته باشید، شاید انجام مراحل سخت در درمان این بیماری لازم نباشد. در واقع راه‌های گفته شده درمان بیماری بدون عوارض نیست، اما خطرات آنژین قلبی در بلندمدت ریسک بالایی را دارد. به‌همین‌دلیل بهتر است در اولین فرصت اقدام به درمان این بیماری کنید.

نتیجه‌ گیری

شما هم باید به برخی از بیماری‌ها که ممکن است در صورت بی‌توجهی خطرات زیادی داشته باشند، توجه کنید. وقتی راه‌های درمان آنژین قلبی در کشور وجود دارد و افراد زیادی از این طریق بهبود یافته‌اند، چرا کوتاهی شود. در واقع با انجام دادن برخی آزمایش‌ها و تست‌ها می‌توانید سلامت خود را دوباره بدست آورید. این بیماری قادر است، زندگی شما را مختل کند، اگر به آن اهمیت ندهید. شما می‌توانید در این زمینه با کارشناسان سایت… ارتباط آنلاین داشته باشید و پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

       آیا آنژین قلبی برای زنان باردار خطرناک است؟

به‌‌این‌دلیل‌که زنان باردار فشار بالایی را در دوران حاملگی دارند، این بیماری می‌تواند برای آن‌ها مشکلاتی را در خون‌رسانی به قلب ایجاد کند. در واقع درمان این افراد طولانی‌تر خواهد بود.

       چه زمانی جراحی در آنژین قبلی ضروری است؟

اگر درمان‌های دارویی و تغییر سبک زندگی در افراد مبتلا به آنژین قلبی مشکل را برطرف نکند، جراحی صورت خواهد گرفت. البته این جراحی باید با مشورت چند پزشک صورت بگیرد.

منابع mayoclinic

دکتر ریاستی

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

header22222

کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر ریاستی

دکتر محمد ریاستی از بهترین پزشکان متخصص قلب تهران و جزو اساتید برجسته ی هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مى باشد. ایشان دوره هاى پیشرفته ی تخصصی خود را در زمینه های مختلفی همچون آنژیوگرافی عروق کرونر قلبی و مغز، اکوی قلب اطفال و بیماریهای مادرزادی قلب و الکتروفیزیولوژی قلبی را تحت نظر اساتید برجسته گذرانده اند و تاکنون رضایت هزاران بیمار و آنژیوگرافی های موفق را در پرونده ی خود قرار داده اند. ایشان همچنین در زمینه ی بیماریهای مادرزادی قلب نیز سوابق درخشانی در مرکز طبی اطفال تهران داشته اند. دکتر ریاستی به همراه تیم مجرب کت لب و جراحی شما را در تشخیص به موقع و درمان مناسب راهنمایی می کند.

اطلاعات تماس

آدرس کلینیک: تهران، میدان هفت حوض نارمک، ضلع شمال غربی میدان، ابتدای خیابان آیت، نبش خیابان مهرانپور، ساختمان پزشکان 588
 
آدرس بیمارستان: تهرانپارس، نبش فلكه سوم، بيمارستان فوق تخصصی تهرانپارس
 
تلفن: 09373585813
 
ایمیل: drriasatii@gmail.com

تمامی حقوق برای وبسایت جناب دکتر ریاستی محفوظ می باشد

طراحی و سئو سایت توسط نبض مارکتینگ

خانه تماسدرباره ماارتباط با ما