Search
Search
Close this search box.

همه اطلاعاتی که درباره استرس و بزرگ شدن قلب لازم است بدانید

همه اطلاعات درباره استرس و بزرگ شدن قلب

بزرگ شدن قلب از جمله عارضه‌هایی است که می‌تواند انجام فعالیت‌های روزانه را با اختلال مواجه کند و عوارضی جبران‌ناپذیر برای بیمار ایجاد نماید. با توجه به اینکه استرس یکی از عوامل موثر در بزرگ شدن قلب است، در این مطلب از وب‌سایت کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر ریاستی، قصد داریم اطلاعاتی دقیق درباره رابطه استرس و بزرگ شدن قلب در اختیار شما قرار دهیم و شما را با راهکارهای مقابله با استرس آشنا کنیم. پس تا پایان این نوشتار همراه ما باشید.

بزرگ شدن قلب چه مشکلاتی ایجاد می‌کند؟

پیش از آنکه با ارتباط استرس و بزرگ شدن قلب آشنا شوید، باید بدانید که بزرگ شدن قلب چیست و چه مشکلاتی ایجاد می‌کند. این عارضه موجب ورود فشار شدید به عضلات قلب می‌شود و عملکرد آن را با اختلال مواجه می‌کند. بزرگ شدن قلب با علائمی نظیر تنگی نفس، آریتمی قلبی، سرگیجه، خستگی، غش و متورم شدن دست و پا آشکار می‌شود و درصورتی که به موقع درمان نشود، ممکن است موجب نارسایی قلبی و از کار افتادن قلب شود.

برخی از افراد تصور می‌کنند که وقتی با علائمی نظیر اختلال در تنفس یا درد و ناراحتی در بازو، کمر و گردن روبرو می‌شوند، حتما دچار عارضه بزرگ شدن قلب شده‌اند؛ در حالی‌که این نشانه‌ها فقط با بزرگ شدن قلب ایجاد نمی‌شوند، بلکه ممکن است نارسایی دیگری برای قلب ایجاد شده باشد که ضربان قلب و تنفس را مشکل می‌کند. به همین دلیل، رجوع به متخصص قلب در تهران، برای تشخیص و درمان نارسایی‌های قلبی ضروری است.

آیا استرس باعث بزرگ شدن قلب می شود؟

استرس پاسخ طبیعی بدن به فشارهای روحی، روانی و فیزیکی است و باعث ایجاد تغییراتی در بدن می‌شود. به‌طور معمول وقتی با اتفاقی خارج از انتظار روبرو می‌شویم و نمی‌توانیم تسلط کافی به موقعیت داشته باشیم یا اوضاع را کنترل کنیم، دچار استرس می‌شویم.

قرار گرفتن در شرایط استرس‌زا باعث می‌شود که هورمون‌های استرس نظیر آدرنالین، کورتیزول و گنادوتروپین ترشح شوند، رگ‌های خونی منقبض شوند و میزان ضربان قلب بالاتر ‌رود. در چنین شرایطی میزان فشار خون هم بالا می‌رود و فرد درگیر عارضه‌های قلبی و عروقی نظیر بزرگ شدن قلب می‌شود.

وقتی از رابطه استرس و بزرگ شدن قلب صحبت می‌کنیم، باید بدانیم در برخی از افراد عارضه بزرگ شدن قلب دائمی است؛ درحالی‌که برخی دیگر از بیماران این عارضه را به‌صورت موقتی تجربه می‌کنند. متخصص قلب و عروق باتوجه به وضعیت جسمی بیمار و میزان پیشرفت عارضه، بهترین طرح درمان را در نظر می‌گیرد.

رابطه استرس و بزرگ شدن قلب

مزمن شدن استرس موجب ایجاد آسیب‌هایی متعدد در بدن می‌شود و سیستم قلبی و عروقی را زیر تاثیر قرار می‌دهد.

از مدت‌ها پیش، پژوهشگران درباره ارتباط استرس و بزرگ شدن قلب تحقیقاتی گسترده را آغاز کرده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که استرس بالا، عملکرد طبیعی سیستم قلبی و عروقی را زیر تاثیر قرار می‌دهد. زیرا شدت ضربان قلب در هنگام رویارویی با استرس بیشتر می‌شود و جهش التهابی ایجاد شده در اثر استرس، بر شریان‌ها اثر منفی می‌گذارد. در نتیجه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی نظیر بزرگ شدن قلب افزایش پیدا می‌کند و عواقب بدی برای فرد ایجاد می‌شود.

آناتومی و قلب درون بدن یک مرد
راهکار هایی که باید برای کاهش استرس بدانید.

راهکارهای کاهش استرس

با مدرن شدن جامعه‌ها، استرس بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی اغلب افراد شده است. با توجه به این، بهتر است با راهکارهای مدیریت استرس آشنا شویم تا بتوانیم از ایجاد عارضه‌های مرتبط با استرس بر سلامت‌مان، جلوگیری کنیم. موارد زیر بهترین گام‌های مدیریت استرس و تنش هستند.

ورزش منظم

فعالیت‌های ورزشی باعث ترشح هورمون اندورفین، سروتونین و دوپامین می‌شوند. این هورمون‌ها میزان جریان خون را بیشتر و آسان‌تر می‌کنند و میزان استرس و اضطراب را کاهش می‌دهند. به عبارت دیگر، وقتی ورزش به فعالیت روتین زندگی تبدیل می‌شود، می‌توانیم شاهد کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی باشیم. شما با انجام تست ورزش در مطب دکتر ریاستی می توانید از اطلاعات سلامتی بدن خود بهره مند شده و به کاهش استرس بپردازید.

خواب کافی

راهکار موثر دیگری که میزان استرس را کاهش می‌دهد و از بزرگ شدن قلب جلوگیری می‌کند، خواب کافی است. مغز برای ترمیم به خواب کافی نیاز دارد تا بتواند سیستم ایمنی را تقویت کند و میزان واکنش بدن به استرس را کاهش دهد. خواب کافی باعث می‌شود بتوانید خاطرات و افکار خود را یکپارچه کنید و برای مدیریت استرس تمرکز کافی داشته باشید.

تغذیه سالم

یکی از بهترین کارها برای مدیریت استرس و بزرگ شدن قلب، برخورداری از تغذیه سالم است. مواد غذایی سالم، با تغییر میزان ترشح هورمون‌ها باعث کنترل استرس و اضطراب می‌شوند. به‌مَثل، برخی از مواد غذایی از جمله کربوهیدرات‌های پیچیده نظیر نان جو و پاستا، میزان ترشح سروتونین را افزایش می‌دهند و باعث ایجاد احساس آرامش و کاهش استرس می‌شوند. همچنین ویتامین‌ها و املاحی که در میوه‌ها و سبزیجات تازه یا مغزیجات وجود دارد، در کاهش استرس تاثیر دارند.

تمرینات تنفسی و مدیتیشن

برای آشنایی با ارتباط استرس و بزرگ شدن قلب لازم است بدانید که با انجام تمرینات تنفسی و مدیتیشن، می‌توانید میزان استرس را مدیریت کنید و ریسک بزرگ شدن قلب را کاهش دهید. مدیتیشن دربرگیرنده تمریناتی است که با تکرار، موجب القاء آرامش و تمرکز می‌‌شود و فعالیت‌های غیر ضروری ذهنی را کاهش می‌دهد. بنابراین، فرد می‌تواند انرژی مثبت بیشتری را درون خود ذخیره کند و رویارویی بهتری با شرایط استرس‌زا داشته باشد.

از سویی دیگر وقتی بدن در حالت استرس، سیستم عصبی سمپاتیک را فعال می‌کند، با انجام تمرینات تنفسی می‌توان سیستم عصبی پاراسمپاتیک را فعال کرد. با فعال شدن سیستم عصبی پاراسمپاتیک، میزان ضربان قلب کاهش پیدا می‌کند و فرد آرامش بیشتری احساس می‌کند.

مرد سیاه پوستی در ارک در حال انجام مدیتیشن
با انجام مدیتیشن یا صرف وقت با عزیزان از استرس و بزرگ شدن قلب جلوگیری کنید.

صرف وقت با عزیزان

یکی از راهکارهای مقابله با استرس، گذراندن وقت با عزیزان است. ارتباط برقرار کردن با دوستان و آشنایان و دریافت حمایت اجتماعی، احساس خوشایندی را ایجاد می‌کند که استرس را کاهش می‌دهد. بنابراین، پس از اینکه از ارتباط استرس و بزرگ شدن قلب آگاه شدید، لازم است صرف وقت با عزیزان را به عنوان راهکاری عملی و موثر در برنامه‌های خود قرار دهید.

برای مدیریت استرس و پیشگیری از بزرگ شدن قلب، لازم است به جز مواردی که بیان کردیم، گام‌هایی بسار مهم نظیر مدیریت فشار خون و کلسترول، ترک سیگار و الکل را هم جدی بگیرید. همچنین مصرف کافئین را به حداقل برسانید و بعد از ساعت 5 عصر دیگر قهوه ننوشید.

جمع بندی

این روزها اغلب افراد در هر سن و موقعیتی که باشند استرس را تجربه می‌کنند. اما با توجه به تاثیرات منفی استرس بر سیستم ایمنی بدن و عملکرد ارگان‌های مختلف، لازم است راهکارهای کاهش استرس را یاد بگیریم. در این مطلب سعی کردیم تا راهنمایی کامل درباره ارتباط استرس و بزرگ شدن قلب در اختیار شما قرار دهیم و بهترین اقدامات کنترل استرس را معرفی کنیم. امیدواریم با استفاده از این آگاهی‌ها بتوانید زندگی‌یی بدون تنش را تجربه کنید.

دکتر محمد ریاستی ، متخصص قلب تهران

سوالات متداول

بهترین تمرینات ورزشی برای کاهش استرس چه مواردی هستند؟

  • به‌طور کلی ورزش و فعالیت بدنی با بهبود وضعیت گردش خون و منظم کردن ضربان قلب موجب کاهش استرس می‌شود. شنا، پیاده‌روی، طبیعت‌گردی، یوگا و ورزش‌های هوازی در کاهش تنش و اضطراب تاثیر زیادی دارند.

چه عواملی ارتباط بین استرس و بزرگ شدن قلب را تشدید می‌کند؟

  • عادات مضری مانند سیگار کشیدن، عدم فعالیت ورزشی، اضافه وزن، پرخوری و عدم مصرف به موقع دارو، میزان آسیب ناشی از استرس را افزایش می‌دهند.

بزرگ شدن قلب چگونه تشخیص داده می‌شود؟

  • پزشک و متخصص آریتمی قلب می‌تواند با معاینه فیزیکی، گوش دادن به صدای قلب شما و انجام آزمایش‌هایی مانند اکوکاردیوگرافی (سونوگرافی قلب) بزرگ شدن قلب را تشخیص دهد.
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

header22222

کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر ریاستی

دکتر محمد ریاستی از بهترین پزشکان متخصص قلب تهران و جزو اساتید برجسته ی هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مى باشد. ایشان دوره هاى پیشرفته ی تخصصی خود را در زمینه های مختلفی همچون آنژیوگرافی عروق کرونر قلبی و مغز، اکوی قلب اطفال و بیماریهای مادرزادی قلب و الکتروفیزیولوژی قلبی را تحت نظر اساتید برجسته گذرانده اند و تاکنون رضایت هزاران بیمار و آنژیوگرافی های موفق را در پرونده ی خود قرار داده اند. ایشان همچنین در زمینه ی بیماریهای مادرزادی قلب نیز سوابق درخشانی در مرکز طبی اطفال تهران داشته اند. دکتر ریاستی به همراه تیم مجرب کت لب و جراحی شما را در تشخیص به موقع و درمان مناسب راهنمایی می کند.

اطلاعات تماس

آدرس کلینیک: تهران، میدان هفت حوض نارمک، ضلع شمال غربی میدان، ابتدای خیابان آیت، نبش خیابان مهرانپور، ساختمان پزشکان 588
 
آدرس بیمارستان: تهرانپارس، نبش فلكه سوم، بيمارستان فوق تخصصی تهرانپارس
 
تلفن: 09373585813
 
ایمیل: drriasatii@gmail.com

تمامی حقوق برای وبسایت جناب دکتر ریاستی محفوظ می باشد

طراحی و سئو سایت توسط نبض مارکتینگ

خانه تماسدرباره ماارتباط با ما