Search
Search
Close this search box.

همه چیز درباره آریتمی قلب

درباره آریتمی قلب

اصطلاح “آریتمی” به هر مشکلی در سرعت یا ریتم ضربان قلب فرد اشاره دارد. در طول آریتمی قلب، تکانه های الکتریکی خیلی سریع، خیلی آهسته یا نامنظم بوده و باعث ضربان قلب نامنظم می شوند. وقتی قلب به درستی نمی تپد، نمی تواند خون را به طور موثر پمپاژ کند.

در این صورت ریه ها، مغز و سایر اندام ها نمی توانند به درستی کار نموده و ممکن است آسیب ببینند. در این مقاله به بررسی آریتمی قلبی و روش های موثر درمان می پردازیم.

آریتمی قلب چیست؟

وظیفه اصلی قلب، پمپاژ خون در سراسر بدن است. اتصال الکتریکی که از گره سینوسی دهلیزی (گره SA) سرچشمه گرفته باعث عمل ضربان قلب می گردد. تکانه الکتریکی از گره SA شروع شده و در سراسر قلب حرکت می کند.

حرکت یا پمپاژ باعث جریان خون در جهت مناسب به داخل و خارج از قلب می شود. اختلال در این مسیر الکتریکی می تواند بر توانایی قلب برای پمپاژ خون یا ضربان قلب تأثیر بگذارد. تغییر در تکانه های الکتریکی قلب، منجر به نامنظم شدن ریتم قلب یا آریتمی قلبی می شود.

آریتمی قلب چیست؟

خطرات آریتمی قلب

خطر آریتمی قلبی به نوع و شدت آن، بیماری های زمینه ای فرد و سایر عوامل مرتبط که خطر مرگ ناگهانی، نارسایی قلبی، سرگیجه، غش یا سکته مغزی را ایجاد نموده، بستگی دارد. برخی از افراد مبتلا به آریتمی زندگی فعال و سالمی دارند.

بیشتر بخوانید: تست ورزش قلب چیست و چرا برای سلامتی قلب مهم است؟

در برخی موارد حتی نمی دانند که ضربان قلبشان نامنظم است. با این حال، اگر تشخیص داده نشده یا درمان نشود، مشکلات جدی مانند ایست قلبی یا سکته رخ می دهد. خوشبختانه، فعالیت هایی وجود دارد که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به آریتمی انجام دهید.

  • چک کردن منظم فشار خون
  • ورزش منظم
  • وزن سالم
  • رژیم غذایی سالم که باعث کاهش سطح کلسترول می شود.
  • اگر سیگار می کشید، متعهد شده برنامه ترک سیگار را شروع کنید.

مشکلات آریتمی قلب

درمان آریتمی قلب

بستـه به نوع بی نظمی و شدت آن، راه های زیادی برای تشخیص و درمان آریتمی قلبی وجود دارد. درمان آریتمی قلبی بستگی به این دارد که آیا شما ضربان قلب سریع دارید یا ضربان قلب آهسته. برخی از آریتمی های قلبی نیازی به درمان ندارند. پزشک ممکن است معاینات منظم برای نظارت بر وضعیتتان توصیه کند.

معمولا درمان تنها در صورتی مورد نیاز بودته که ضربان قلب نامنظم باعث علائم قابل توجهی شدـه یا منجر به مشکلات قلبی جدی‌تر گردد. درمان آریتمی قلبی می تواند شامل داروها، درمان هایی مانند مانور واگ، کاردیوورژن، روش های کاتتر یا جراحی قلب باشد:

دارو ها

داروهای مورد استفاده برای درمان آریتمی قلبی به نوع آریتمی و عوارض احتمالی بستگی دارد. به عنوان مثال، دارو های کنترل ضربان قلب و بازگرداندن ریتم طبیعی قلب

درمان ها

درمان های آریتمی قلبی شامل مانور واگ و کاردیوورژن برای توقف ضربان نامنظم قلب می باشد.

جراحی یا سایر روش ها

برخی از آریتمی ها ممکن است به جراحی قلب باز نیاز داشته باشند. انواع روش ها و جراحی های مورد استفاده برای درمان آریتمی قلبی عبارتند از:

ابلیشن کاتتر

در این روش، پزشک یک یا چند کاتتر را از طریق رگ های خونی به قلب می کشد.

ضربان ساز

پزشکان اغلب ضربان آهسته را با ضربان‌ساز درمان می کنند، زیرا هیچ دارویی وجود ندارد که بتواند به طور قابل اعتمادی سرعت قلب را افزایش دهد.

دفیبریلاتور قلبی قابل کاشت (ICD)

اگر در معرض خطر ابتلا به ضربان قلب خطرناک یا نامنظم در حفره های پایینی قلب باشید، پزشک این دستگاه را توصیه می کند.

رویه ماز

در روش ماز، جراح یک سری برش در بافت قلب در نیمه بالایی قلب ایجاد نموده تا یک الگو از بافت اسکار ایجاد کند.

جراحی بای پس عروق کرونر

اگر علاوه بر آریتمی قلبی، بیماری شدید عروق کرونر دارید، پزشک ممکن است جراحی بای پس کرونر انجام دهد.

بیشتر بخوانید: علت استفاده از هولتر فشار خون چیست؟

رفع آریتمی قلب

علت ایجاد آریتمی قلب

هر چیزی که باعث اختلال در مسیر الکتریکی قلب شود می تواند منجر به آریتمی قلبی گردد. تحقیقات نشان دادـه، بیماران مبتلا به اختلالات سوء مصرف مواد، مصرف زیاد کافئین، سوء مصرف الکل، بیماری های مرتبط با قلب (بیماری قلبی، حمله قلبی، فشار خون بالا، عدم تعادل الکترولیت)، دیابت، سابقـه مصرف سیگار، چاقی یا استرس بالا در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

بیشتر بخوانید: افتادگی دریچه میترال چیست و چه خطراتی دارد؟

آریتمی قلبی شاید برای هر کسی اتفاق بیفتد. علل به شرح زیر متفاوت است:

  • بیماری های مادرزادی قلبی، مانند اتصال کوتاه الکتریکی در قلب، ضخیم شدن عضلات قلب، نارسایی دریچه قلب یا نشت دریچه های قلب. افراد مبتلا به هر یک از این بیماری ها معمولا علائم آریتمی قلبی را زمانی که به بزرگسالی یا میانسالی رسیدـه، نشان می دهند.
  • ناهنجاری های فیزیکی موثر بر عملکرد قلب، مانند دیابت، فشار خون بالا و چربی خون
  • سایر ناهنجاری هایی که بر عملکرد قلب تأثیر گذاشتـه، از جمله بیماری های تیروئید و اختلالات الکترولیتی
  • مصرف برخی غذا ها و نوشیدنی ها مانند کافئین و الکل
  • استفاده از برخی دارو ها، مانند داروهای حاوی آمفتامین و دارو های آسم
  • استرس و اضطراب

دلیل آریتمی قلب

کلام پایانی

افرادی که در معرض خطر آریتمی قرار دارند، باید توصیه های مربوط به سلامتی قلب را رعایت کنند. ما در کلینیک تخصصی دکتر محمد ریاستی آمادـه مشاوره تخصصی و ارائه بهترین گزینه درمان برای بیماران آریتمی قلبی می باشیم.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۲ از ۵
از مجموع ۵ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

header22222

کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر ریاستی

دکتر محمد ریاستی از بهترین پزشکان متخصص قلب تهران و جزو اساتید برجسته ی هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مى باشد. ایشان دوره هاى پیشرفته ی تخصصی خود را در زمینه های مختلفی همچون آنژیوگرافی عروق کرونر قلبی و مغز، اکوی قلب اطفال و بیماریهای مادرزادی قلب و الکتروفیزیولوژی قلبی را تحت نظر اساتید برجسته گذرانده اند و تاکنون رضایت هزاران بیمار و آنژیوگرافی های موفق را در پرونده ی خود قرار داده اند. ایشان همچنین در زمینه ی بیماریهای مادرزادی قلب نیز سوابق درخشانی در مرکز طبی اطفال تهران داشته اند. دکتر ریاستی به همراه تیم مجرب کت لب و جراحی شما را در تشخیص به موقع و درمان مناسب راهنمایی می کند.

اطلاعات تماس

آدرس کلینیک: تهران، میدان هفت حوض نارمک، ضلع شمال غربی میدان، ابتدای خیابان آیت، نبش خیابان مهرانپور، ساختمان پزشکان 588
 
آدرس بیمارستان: تهرانپارس، نبش فلكه سوم، بيمارستان فوق تخصصی تهرانپارس
 
تلفن: 09373585813
 
ایمیل: drriasatii@gmail.com

تمامی حقوق برای وبسایت جناب دکتر ریاستی محفوظ می باشد

طراحی و سئو سایت توسط نبض مارکتینگ

خانه تماسدرباره ماارتباط با ما