ورزشکارانی که به افتادگی دریچه میترال دچار هستند، بدون هیچ محدودیتی میتوانند در ورزشهای رقابتی شرکت کنند. تنها زمانی که عوامل خطرزایی وجود داشته باشد نمیتوانند ورزش کنند.
این عوامل عبارتند از: سابقه فامیلی مرگ ناگهانی با افتادگی دریچه میترال، سابقه کاهش هوشیاری با آریتمی قلبی، آریتمی قلبی واضح، رگوژیتاسیون دریچه میترال متوسط تا شدید، سابقه مشکلات انعقادی ناشی از مشکلات دریچهای.
اگر فردی علائم خطرناک ذکر شده در بالا را داشته باشد باید از انجام ورزشهای محرک خودداری کند. ورزشهایی مانند گلف و بولینگ جایگزین مناسبی برای آن هستند.
آیا ورزش برای افتادگی دریچه میترال مفید است؟
ورزش کردن برای قلب از اوامر ضروری تلقی میشود. خصوصا اگر شما افتادگی دریچه میترال داشته باشید. در واقع کسانی که از این بیماری رنج میبرند، دریچههای قلب آنها نشتی دارد و یا خوب باز نمیشود. درنتیجه قلب شما باید برای خون رسانی بیشتر کار کند.
شما میتوانید با ورزشکردن، عضلات قلب را تقویت کرده و از فشار آن بکاهید. اگر تشخیص پزشک برمبنای جراحی نباشد، شما به راحتی میتوانید با ورزش کردن به بهبود خود کمک کنید.
اطلاعات زیادی درباره مفید بودن ورزش بر روی بیماری افتادگی دریچهمیترال وجود ندارد. با اینحال، پزشکان انجام ورزشهای سنگین را منع میکنند. درمورد ورزشهای سبک اینگونه نمیباشد.
دلیل منع ورزشهای سنگین، به دلیل افزایش ضربان قلب و حتی به خطر انداختن بیمار است. البته به نظر برخی از پزشکان، انجام هرگونه ورزش برای افتادگی دریچه میترال تاثیر اندکی بر روند کاهش بیماری شما دارد.
با وجود تمام دلایل نقص، برخی منابع معتبر همچون مجله اکوکاردیوگرافی درباره تاثیرات مثبت روی افراد مبتلا به افتادگی دریچهمیترال سخن گفته است. اگر شما مبتلا به بیماری افتادگی دریچه میترال هستید و میخواهید ورزش کنید، حتما با پزشک خود مشورتهای لازم را انجام دهید.
بیشتر بخوانید: دلایل درد قفسه سینه چیست؟
پزشک، با درنظر گرفتم شرایط بیمار، شدت علائم بیماری به شما توصیههای لازم را خواهد کرد.
چه ورزشها را باید انجامداد؟
اگر فرد دچار افتادگی دریچه میترال در حد خفیف تا متوسط باشد، نیازی نیست که فعالیتهای خود را محدود کند و یا از انجام ورزش جلوگیری کند.
قلب، دارای یک ساختار عضلانی میباشد. همچون سایر عضلات، قلب نیز با فعالیت تقویت میشود. ورزشهای هوازی سبب تقویت عضلات قلب میگردد. افرادی که افتادگی دریچه میترال دارند، میتوانند از ورزشهای هوازی استفاده کنند.
ورزشهای هوازی مانند: پیاده روی، دویدن، دوچرخه سواری و … میباشد. البته حتما باید شرایط جسمانی مورد توجه قرار بگیرد. در صورتی که احساس سردرد، سبکی سر، سنکوپ و… دارد، از ورزش کردن خودداری کرده و به پزشک مراجعه کند. البته افتادگی دریچه میترال یک عامل پر خطر برای حیات نمیباشد و میتوان به زندگی روتین خود ادامهدهد.
بیشتر بخوانید: آنژیوگرافی قلب چیست و چگونه انجام می شود؟
بهطور کلی افتادگی دریچه میترال محدودیت ورزشی ندارد. توصیه میشود که فرد فعالیت داشته باشد و از بیتحرکی بپرهیزد. فقط در مواقعی که نارسایی قلب و یا نامنظمی در ضربان قلب و علائم بالینی مثل:
تنگی نفس، سرگیجه، درد در قفسه سینه، سنکوپ و.. برای فرد ایجاد شود، باید تستها و استفاده از هولتر ۲۴ ساعته ریتم استفاده کند. با توجه به نتایج آن میزان فعالیت فرد نیز مشخص خواهد شد.
چه ورزشها را نباید انجام داد؟
اگر علائمی حس شود و یا دچار نامنظم شدن ضربان قلب شود و یا این که عملکرد قلب تغییر کند؛ در این شرایط نیاز به احتیاط در انجام فعالیتهای فیزیکی هست. باید توجه کرد که انجام فعالیتهایی مانند پیادهروی برای بهبود عملکرد قلب مفید است.
اما اگر میخواهید که فعالیت بیشتری داشتهباشید، لازم است که با پزشک خود مشورت کرده و برنامه ورزشی از او دریافت کنید. باید توجه داشت که اگر فرد افتادگی دریچه میترال شدید داشته باشد، ممکن است لازم باشد که فعالیتهای خود را محدود کند.
اگر وضعیت فرد خفیف یا متوسط باشد اما عملکرد قلب ضعیف تر از حد معمولی باشد، باید از پزشک خود درباره فعالیتها و شدت آنها بپرسد. در این شرایط ممکن است فرد بتواند فعالیتهای سبک مانند پیاده روی و شنا انجام دهد. ممکن است لازم باشد که از ورزش های ایزومتریک خودداری کند.
ورزشهای ایزومتریک فعالیتهایی هستند که نیاز به انقباض عضلات برای تقویت و افزایش حجم عضلات دارند. ورزشهای ایزومتریک، باعث افزایش فشار خون میشوند. بنابراین خون بیشتری وارد قلب میشود.
بیشتر بخوانید: پرولاپس دریچه میترال چیست و چه علائمی دارد؟
۵ ورزشی که مبتلایان به افتادگی دریچهمیترال نباید انجام دهند:
۱.شناررفتن:
هرچند که شنا برای افزایش آمادگی جسمانی مفید بوده و ورزشی بدون هزینه است اما برای افراد مبتلا به MVP مفید نمیباشد. درواقع برای آنها تمرینات دیگری وجود دارد.
۲.طناب زدن:
طناب زدن یکی از ورزشهای سنگین محسوب میشود که برای ارتقاء تناسب اندام مفید است. میتوان با طناب زدن کالری بیشتری سوزاند. هرچه طول مدت تمرین و جهشهای انجام شده در هر دقیقه بیشتر باشد، ریسک خطر آن بالاتر میرود.
۳.پلیومتریک:
شامل حرکات کششی شدید و استفاده از حداکثر نیرو است و باعث افزایش ضربان قلب میشود.
۴.دویدن:
برای افراد مبتلا به افتادگی دریچهمیترال، دویدن ورزش مناسبی است اما انجام دادن آن در حد معقول نسبتا بیخطر است. ۲۰ دقیقه دویدن در هر روز، فشار خون را کاهش میدهد . قلب با این امر تقویت خواهد شد. از سوی دیگر دویدنهای سرعتی و استقامتی میتواند خطرناک باشد.
۵.بالا بردن وزنه
بالا بردن وزنه به دلیل فشار زیادی که به قلب وارد میکند، اصلا توصیه نخواهدشد.
بیشتر بخوانید: مراقبتهای بعد از انجام اکو قلب
چهزمانی باید بهدکتر مراجعه کرد؟
برای بیماری افتادگی دریچهمیترال هر زمان که یکی از علائم سر درد، درد در قفسه سینه، سنکوپ یا غش و… داشتید سریعا برای اقدامات لازم به پزشک مراجعه کنید.
بدون دیدگاه