نارسایی قلبی زمانی رخ می دهد که قلب به اندازه کافی برای تامین خون بدن، پمپاژ نمی کند. از نظر پزشکان این بیماری یک معضل جدی است و درمان آن اغلب با مشکلاتی همراه است. امروزه شاهد بیماری های قلبی در جوانان هستید. شاید عجیب باشد اما یک فرد در 20 سالگی ممکن است دچار بیماری قلبی شود.
بر اساس یک بررسی در سوئد، حدود 1 درصد از کل بستری های بیمارستان به دلیل نارسایی قلبی در افراد بین 18 تا 44 سال رخ داده است. شایع ترین بیماری قلب در جوانان عبارت اند از:
- بیماری های مادرزادی
- نقص دیواره بین بطنی
- برگشت غیرعادی سیاهرگ وریدی
- تنگی دیواره آئورت
- جابجایی عروق بزرگ
- پرفشاری ریوی
در این مطلب قصد داریم با این بیماری، روش پیشگیری، تشخیص و درمان آن آشنا شویم.
بعضی از جوانان به بیماری قلب دچار می شوند. باید آنژیوگرافی قلب انجام دهند. برای اطلاعات بیشتر به صفحه مربوطه مراجعه کنید
دلیل بوجود آمدن بیماری های قلبی در جوانان
فشار خون عاملی است که باعث 13 درصد مرگ و میرها در سراسر جهان می شود. سبک زندگی بی تحرک، مصرف الکل و تغذیه ناسالم نیز در بروز این بیماری موثر است.
علاوه بر این، سابقه خانوادگی بیماری قلبی عروقی عامل دیگری است که می تواند خطر ابتلا را افزایش دهد.
چاقی عامل اصلی چربی خون (کلسترول بالا)، فشار خون بالا و دیابت است و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.
بیماری های قلبی در جوانان را می توان با عادات غذایی سالم و افزایش فعالیت بدنی به طور قابل توجهی احتمال ابتلا به CVD یا هر یک از عوامل خطر آن را کاهش داد.
در صورت بروز بیماری قلبی می توانید به بهترین متخصص اکو قلب تهران جناب دکتر محمد ریاستی مراجعه کنید.
علائم بیماری های قلبی
اغلب اوقات جوانان متوجه بروز بیماری های قلبی در خود نمی شوند زیرا احتمال نمی دهند که آنان نیز در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
به همین دلیل بروز بیماری های قلبی در جوانان معمولا غیر منتظره است. آگاهی از علائم هشداردهنده در تشخیص به موقع بیماری کمک می کند. علائم و نشانه ها بر اساس نوع بیماری قلبی افراد متفاوت است.
در موارد خفیف، فرد ابتدا در هنگام ورزش یا انجام فعالیت های بدنی متوجه تنگی نفس می شود. با پیشرفت وضعیت بیماری، ممکن است هنگام انجام کارهای معمولی یا دراز کشیدن تنفس فرد دچار اختلال شود.
از علائم بیماری های قلبی در جوانان به موارد زیر می توان اشاره کرد
- تنگی نفس
- ضعف عمومی
- خستگی
- درد قفسه سینه
- افزایش وزن
- مشکل در تمرکز
- حالت تهوع
- نیاز به دفع مکرر ادرار
- تورم در گردن، مچ پا، شکم، یا پاها
- رنگ مایل به آبی در انگشتان و لب ها
- و بروز درد در بازوی چپ ، فک، کمر، گردن، کتف و شانه.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
هر فردی، صرف نظر از سن، در صورت تجربه علائمی مانند:
- درد در قفسه سینه
- تنگی نفس
- سایر علائم حمله قلبی
- سرگیجه یا غش
حتی بیماری های قلبی در جوانان بسیار زیاد مشاهد می شود. پس باید دقت لازم را داشته باشید، برای تشخیص و بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنند.
افرادی که مستعد بیماری های قلبی هستند، در صورت مشاهده علائم غیرعادی باید با پزشک خود صحبت کند.
راه های درمان بیماری های قلبی در جوانان
درمان در افراد مختلف با توجه به شرایط بیماری آن ها متفاوت است و اغلب ترکیبی از درمان و تغییر سبک زندگی می باشد. برخی از راه های درمان بیماری های قلبی عبارتند از:
- رژیم غذایی کم سدیم و سرشار از سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و گوشت بدون چربی
- دارو
- چکاپ منظم
- فعالیت بدنی منظم
- نوشیدن مایعات کمتر
- استفاده از دستگاه هایی برای کاهش سدیم در خون
- پیوند قلب
- جراحی ها
یک فرد باید با پزشک خود برای تعیین بهترین روش های درمانی برای وضعیت خود همکاری کند.
راه های جلوگیری از بیماری قلبی
با توجه به بیماری های قلبی در جوانان گزارشی در آگوست 2022 در مجله ی آمریکایی، افزایش نرخ بیماری های قلب و عروقی (CVD)، شامل بیماری عروق کرونر قلب، حمله قلبی، نارسایی قلبی و بیماری آئورت، را در سه دهه آینده پیش بینی می کند.
به گفته دکتر ساباتین، خبر خوب این است که اگر اقدامات پیشگیرانه به موقع انجام شود، حدود 80 درصد از حملات قلبی قابل پیشگیری است.
کلید طلایی این است که به رژیم غذایی خوب، ورزش و عادات خواب صحیحی پایبند باشید. چرا که این سه مورد به مدیریت فشار خون، کلسترول و وزن شما کمک می کند و همچنین باعث کنترل سطح گلوکز خون و کاهش التهاب می شود.
برخی از اقداماتی که فرد می تواند برای کمک به کاهش خطر ابتلا به نارسایی قلبی انجام دهد عبارتند از:
- اجتناب از مصرف دخانیات، الکل یا مواد مخدر تفریحی
- مدیریت استرس
- خوردن یک رژیم غذایی سالم پر از سبزیجات، غلات کامل، میوه ها و پروتئین بدون چربی
- ورزش منظم
با درمان و اصلاح سبک زندگی، فرد می تواند یک زندگی سالم داشته باشد و به جلوگیری از بروز بیماری های قلبی در جوانان کمک کند.
بیشتر بخوانید: علائم بیماری های عصبی قلبی
جمع بندی
افراد حتی در 20 سالگی هم ممکن است دچار نارسایی قلبی شوند. عوامل مختلفی از جمله سیگار کشیدن، چاقی، فشار خون بالا و غیره، می توانند خطر ابتلا به بروز بیماری های قلبی در جوانان افزایش دهند. هنگامی که نارسایی قلبی در سنین جوانی رخ می دهد، کیفیت زندگی فرد اغلب کاهش پیدا می کند. درمان و تغییر سبک زندگی، می تواند منجر به بهبود وضعیت فرد و رسیدن به سلامتی شود.
منبع
دکتر ریاستی
بدون دیدگاه