Search
Search
Close this search box.

طول عمر بیماران پیوند قلب  چقدر می باشد؟

پیوند قلب انسانی به انسان دیگر

قلب یکی از حیاتی ترین اعضای بدن است که نارسایی آن می تواند بر عملکرد کل بدن تاثیر منفی بگذارد. بنابر این توجه به سلامت قلب بسیار مهم و حیاتی است. در صورتی که قلب بنا به شرایطی دچار اختلال و نارسایی پیشرفته شدـه باشد، بنا به تشخیص پزشک، اقدامات درمانی از قبیل عمل پیوند قلب به بیمار توصیه می شود.

در حقیقت باید گفت که طول عمر بیماران پس از عمل پیوند، به عوامل زیادی از جمله سن، وضعیت سلامت عمومی و پاسخ به پیوند بستگی دارد. آمار و ارقام اخیر نشان داده است که در حدود 75% بیماران حداقل 5 سال پس از جراحی به زندگی خود ادامه می دهند. تقریبا 50% از آنها حداقل 10 سال زنده می مانند.  این ارقام در بین اطفال و افراد جوان تر بالاتر است.

بیشتر بخوانید: اگر در ناحیه قفسه سینه احساس درد کردین برای شما دلایل درد قفسه سینه توضیح داده ایم به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

در تحقیقات محققان سوئیسی نشان داده شده که پیشرفت های علم پزشکی توانسته تا حد زیادی به درمان بیماران پیوند قلب و افزایش طول عمر آنها کمک کند. این محققان در فاصله سال های 1985 تا 1991 میلادی، 133 بیمار با میانگین سنی 43.6 سال را که تحت عمل قرار گرفته بودند، بررسی کردند. بررسی ها نشان داد که 74 نفر یعنی در حدود 55.6 درصد از بیماران، 20 سال و بیشتر عمر کرده اند.

همچنین در این تحقیقات مشخص شد مهم ترین دلایل ناموفق بودن پیوند شامل رد پیوند، بدخیمی، ابتلا به نوع حاد مشکل عروق کرونری و عفونت بوده است. همچنین محققان دانشگاه آلاباما بر این عقیده اند که در صورتی که بیماران پیوندی از سلامت خود به خوبی مراقبت کنند، علاوه بر بهبود کیفیت زندگی، تا 20 سال می توانند بدون مشکل خاص پس از پیوند قلب به زندگی ادامه دهند.

مطالب بیشتر: یکی از روش های تست سلامت قلب، آنژویو گرافی قلب است. که برای اطلاعات بشتر به صفحه فوق موراجعه کنید.

 

تفاوت قلب سالم و قلب ناسالم

پیوند قلب چطور انجام می شود؟

عمل  پیوند قلب، به معنی جایگزینی قلب آسیب دیدـه با قلب شخص سالم اهدا کنندـه می باشد. بهتر است فاصله زمانی بين پيوند از فرد عضو دهنده به فرد عضو گيرنده حداكثر بين ٥-٦ ساعت باشد. در صورت طولاني شدن اين زمان احتمال رد پيوند افزايش مي يابد.

 این عمل، باید فرد از قبل در بیمارستان بستری و تحت آزمایش های اولیه قرار بگیرد. درمورد روند پیوند اولین کار، قرار دادن یک خط وریدی در دست بیمار برای تزریق دارو و مایعات است. وضعیت قلب و فشار خون قبل از عمل و حین انجام عمل با دقت چک می شود.

این عمل تحت بیهوشی کامل انجام می شود. در حین عمل، یک لوله تنفسی از طریق دهان وارد ریه می شود. این لوله به دستگاه تنفس مصنوعی یا ونتیلاتور وصل شدـه و به نفس کشیدن بیمار حین جراحی کمک می کند.

متخصص بیهوشی در زمان شروع و حین عمل پیوند قلب، ضربان قلب و فشار خون و میزان اکسیژن خون را چک می کند. محل عمل ضد عفونی و یک برش از قفسه سینه تا بالای ناف ایجاد می شود. در طول جراحی، خون از طریق یک دستگاه بای پس قلبی ریوی در بدن جریان می یابد. نهایتا قلب بیمار با قلب جدید جایگزین شدـه و قلب جدید تپش قلب را آغاز می کند.

عمل پیوند قلب چه خطراتی دارد؟

یکی از شایع ترین دلایل مرگ پس از عمل پیوند، عفونت و رد پیوند می باشد. دلیل رد پیوند این است که سیستم ایمنی بدن، قلب جدید را به عنوان جسم خارجی تشخیص می دهد. گرچه بیماران پیوند قلب، داروهای سرکوب کننده ی سیستم ایمنی دریافت می کنند، هنوز هم حدود 10%  این افراد این مشکل را تجربه می کنند.

ممکن است بیماران، به دلیل ضخیم شدن شریان عروق کرونر، در معرض خطر مشکل عروق کرونری قلب و آریتمی، نارسایی قلب یا حمله قلبی قرار بگیرند. همچنین بیمارانی که برای جلوگیری از رد پیوند دارو مصرف می کنند، احتمالا در معرض آسیب کلیوی، پوکی استخوان، افزایش فشار خون و لنفوم قرار می گیرند.

شکاف قفسه سینه با دستگاه های پزشکی و در آوردن قلب

 

بیشتر خوانید: تست ورزش یا تست استرس قب چیست؟

آیا نارسایی قلبی باعث مرگ می شود؟

در اصطلاح پزشکی، به اختلال در عملکرد قلب و سیستم گردش خون نارسایی قلبی گفتـه می شود. نارسایی قلبی با مجموعه علائمی همراه است. در بیماران دچار نارسایی، قلب قادر به پمپاژ خون به سایر بخش های بدن نیست. نارسایی قلب به صوت حاد و مزمن ظاهر می شود

. در نارسایی حاد، امکان نیاز به عمل پیوند قلب وجود دارد. نارسایی قلبی، بیماری جدی است و باید تحت درمان قرار بگیرد. درمان اولیه، احتمال بروز عوارض بعدی را تا حد زیادی کاهش می دهد. تشخیص زودرس و دریافت درمان مناسب، موجب افزایش احتمال درمان و زندگی عادی بیماران خواهد شد.

به طور کلی، امید به زندگی در بیماران مبتلا به نارسایی قبلی به زمان تشخیص، شدت بیماری، سن، ژنتیک، سبک زندگی و سایر عوامل مرتبط است.

 طول عمر بعد از سکته قلبی

سکته قلب یا انفارکتوس حاد در زمانی اتفاق می افتد که یکی از شریان های اصلی قلب مسدود و وظیفه خون رسانی مختل شود. به طور کلی شانس زندگی افراد پس از سکته قلبی، به عوامل مختلف نظیر سن، جنسیت، شدت حمله قلبی، مدت زمان درمان، توان بخشی قلب، مصرف به موقع داروها، تماس مداوم با پزشک، ترک سیگار، ارتقای سلامت روانی، انجام ورزش سبک، رژیم غذایی سالم بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: 9 روش درمان تیر کشیدن قلب در خانـه

برای اهمیت به قلب وورزش،مراجعه مرتب به پزشک و غذای سالم ضرورت دارد

نتیجه گیری

در این مقاله ارزشمند طول عمر بیمارن پیوند قلب را بررسی کریدم و گفتیم. که در صورتی که قلب بنا به شرایطی دچار اختلال و نارسایی پیشرفته شدـه باشد، بنا به تشخیص پزشک، اقدامات درمانی از قبیل عمل این پیوند به بیمار توصیـه می شود.

و در مورد روش این نوع پیوند صحبت کریدم. و خطرات پیوند را توضیح دادیم. وهمچنین توضیح دادیم که طول عمر بیماران پیوندی به مصارف به موقع دارو، ترک سیکار، انجام ورزش سبک و…  بستگی دارد.

منیع

Mayoclinic hopkinsmedicine

دکتر ریاستی

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۳ از ۵
از مجموع ۱۲ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

header22222

کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر ریاستی

دکتر محمد ریاستی از بهترین پزشکان متخصص قلب تهران و جزو اساتید برجسته ی هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مى باشد. ایشان دوره هاى پیشرفته ی تخصصی خود را در زمینه های مختلفی همچون آنژیوگرافی عروق کرونر قلبی و مغز، اکوی قلب اطفال و بیماریهای مادرزادی قلب و الکتروفیزیولوژی قلبی را تحت نظر اساتید برجسته گذرانده اند و تاکنون رضایت هزاران بیمار و آنژیوگرافی های موفق را در پرونده ی خود قرار داده اند. ایشان همچنین در زمینه ی بیماریهای مادرزادی قلب نیز سوابق درخشانی در مرکز طبی اطفال تهران داشته اند. دکتر ریاستی به همراه تیم مجرب کت لب و جراحی شما را در تشخیص به موقع و درمان مناسب راهنمایی می کند.

اطلاعات تماس

آدرس کلینیک: تهران، میدان هفت حوض نارمک، ضلع شمال غربی میدان، ابتدای خیابان آیت، نبش خیابان مهرانپور، ساختمان پزشکان 588
 
آدرس بیمارستان: تهرانپارس، نبش فلكه سوم، بيمارستان فوق تخصصی تهرانپارس
 
تلفن: 09373585813
 
ایمیل: drriasatii@gmail.com

تمامی حقوق برای وبسایت جناب دکتر ریاستی محفوظ می باشد

طراحی و سئو سایت توسط نبض مارکتینگ

خانه تماسدرباره ماارتباط با ما