Search
Search
Close this search box.

آریتمی‌ های خطرناک قلبی کدام‌اند؟

آریتمی های خطرناک قلبی به تکانه‌های الکتریکی و لرزش های گفته می شود که ضربان ‌قلب فرد را دچار مشکل می کند آریتمی حسی شبیه تپش قلب زیاد به شما می دهد که بسیار آزار دهنده بوده و حتی می تواند باعث مرگ شود.

یعنی ضربان‌قلب به طور سریع، کند و یا نامنظم میشود. در این صورت می‌توان گفت که فرد دچار مشکل ریتم ‌قلب و یا آریتمی‌قلب شده‌است. آریتمی‌های ‌قلب براساس سرعت ایجاد ضربان‌ قلب، به ‌موارد زیر تقسیم‌بندی می‌شوند که عبارتند از:

  • تاکی‌کاردی (tak-ih-KAHR-dee-uh): در این نوع آریتمی ‌قلب، ضربان ‌قلب در زمان استراحت بیش‌ از ۱۰۰ ضربه در دقیقه است که این نوع آریتمی‌قلب، ضربان سریع قلب را گویاست.
  • برادی‌کاردی (brad-e-KAHR-dee-uh): ضربان ‌قلب در این نوع آریتمی‌قلب، ۶۰ ضربه در دقیقه است که این آریتمی، ضربان ‌قلب آرام است.

هر تاکی‌کارد یا براد‌ی ‌کاردی، به‌ معنی داشتن بیماری قلبی نمی‌باشد. برای مثال: در هنگام ورزش طبیعتا ضربان ‌قلب شما بالا می‌رود، اما این بالا رفتن ضربان، به معنی داشتن تاکی‌کارد نیست یا در هنگام استراحت و خواب ضربان قلب از حالت معمولی کندتر می‌زند که این‌ مورد نیز نشانه برادی‌کارد نمی‌باشد.

آریتمی‌های خطرناک قلبی

نشانه‌های اولیه بیماری آریتمی‌قلب چیست؟

گاهی آریتمی‌ها، بدون هیچ نشانه و یا علائمی خود را بروز می‌دهند و پزشک شما با معاینه متوجه این آریتمی قلب می‌شود. با این ‌وجود، علائم و نشانه ها به این معنی نیست که فرد حتما مشکل جدی دارد.

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص آریتمی قلب تهران

موارد ذیل ممکن است از علائم آریتمی قلبی باشند که شامل:

  • وزوزکردن در سینه‌
  • ضربان‌قلب تند می‌شود.(تاکی کاردی)
  • ضربان‌قلب کند می‌شود.(برادی‌کاردی)
  • درد در قفسه‌سینه
  • تنگی نفس داشتن

اضطراب، سرگیجه یا سبکی سر، خستگی، غش(سنکوپ) یا شرایطی نزدیک به‌ غش می‌تواند از دیگر عوامل ایجاد آریتمی‌ قلب باشند.

آریتمی‌های خطرناک قلبی

توجه‌ نکردن به آریتمی‌قلب، باعث ایجاد چه‌مشکلاتی می‌شوند؟

سکته‌ مغزی و نارسایی قلبی از پرخطرترین موارد هستند. اگر شما به آرتیمی ‌قلب بی‌توجه باشید ممکن‌است با این مشکلات مواجه شوید. سکته‌مغزی باعث جمع‌شدن خون و عدم خون ‌رسانی صحیح شده و موجب سکته ‌مغزی می‌شود.

گاهی این عامل می‌تواند کشنده نیز باشد. برادی‌کارد یا تاکی‌کارد می‌تواند در دراز مدت موجب نارسایی‌قلبی شود.  به ‌یاد داشته باشید برای جلوگیری از این خطرات احتمالی حتما باید ورزش کنید.

تنها چند درصد بسیار کمی به ‌علت عوامل ژنتیکی از ورزش منع می‌شوند. شما می‌توانید با مشورت پزشک خود ورزش‌هایی که مناسب هستند استفاده کنید تا از این خطرات محفوظ باشید.

علاوه‌ برآن می‌توانید با پزشک متخصص مشورت کرده و یک تست ورزش را انجام دهید. انجام این تست کمک بسیار زیادی به‌شما می‌کند.

از سری شرایط ایجاد آریتمی‌قلبی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حمله ‌قلبی که درحال رخ‌ دادن باشد یکی از علت‌های آریتمی ‌قلب می‌باشد. این‌ آریتمی ‌قلب باعث ایجاد لخته‌خون می‌شود. دراثر ایجاد این لخته‌ خون، موجب ایراد در خون‌ رسانی شده و حمله‌ قلبی اتفاق می افتد.
  • نارسایی قلبی و عدم پمپاژ مناسب به‌ قلب، از عوامل بی‌توجهی به آریتمی ‌قلب است.
  • تشکیل اسکار در قلب در اثر حمله‌قلبی، باعث آریتمی ‌قلب شده و توجه نکردن به‌ آن مشکلات را دوچندان می‌کند.
  • تغییرات به‌ وجود آمده در ساختار قلب، به عنوان مثال: در اثر کاردیومیوپاتی آریتمی‌ قلب رخ‌ میدهد.
  • گرفتگی عروق ‌قلب(بیماری عروق کرونر). توجه ‌‌نکردن به ‌این مورد مشکلات بیش‌تری را در آینده موجب می‌شوند.
  • فشار خون بالا می‌تواند از علائم شایع آریتمی‌ قلب باشد.
  • پرکاری غده‌تیروئید (هایپرتیروئیدیسم)

بیشتر بخوانید: اسکن قلب بهتر است یا تست ورزش؟

  • کم کاری غده ‌تیروئید (هایپوتیروئیدیسم)
  • دیابت نیز از جمله عوامل دیگری‌ است که زیاد به‌ آن توجه نمی‌شود. درصورت توجه‌نکردن ممکن ‌است آریتمی‌ قلب برای شما خطرناک باشد.
  • آپنه خواب
  • مصرف سیگار، به‌ دلیل نیکوتینی که دارد موجب آریتمی‌ قلب شده و بی‌توجهی به ‌آن خطرزا می‌باشد‌.
  • مصرف بیش از حد الکل یا کافئین
  • مصرف مواد مخدر بیش‌ازحد
  • استرس و اضطراب از عوامل مخرب هستند. این دوعامل برای سلامتی شما بسیار خطرناک هستند. همیشه درمواجه با آن آرامش خودرا حفظ کنید.
  • برخی داروها و مکمل‌های خاص، همچون: داروهای ضد سرما خوردگی، ضد آلرژی و مکمل‌های بدون نسخه
  • عوامل ژنتیکی نیز بی‌تاثیر نخواهند بود. اگر شما درخانواده‌ای با مشکل آریتمی ‌قلب باشید، احتمال این‌ که شما هم این بیماری را داشته ‌باشید وجود دارد.

علاوه بر علائم ذکر شده در بالا فاکتورهای دیگری هم هستند که می‌توان به‌عنوان علت آریتمی ‌قلبی به آن‌ها اشاره کرد که شامل:

آریتمی‌های خطرناک قلبی
فشارخون بالا

افزایش فشارخون احتمال مبتلا شدن به بیماری عروق کرونر را نیز افزایش می‌دهد. علاوه‌بر آن، افزایش سفتی و ضخامت دیواره بطن‌ها، انتقال پیام الکتریکی در قلب را تغییر می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اکوی‌ قلب چگونه به بهبود بیماران قلبی  کمک می‌کند؟

مشکلات تیروئیدی

یکی دیگر از عواملی که باعث افزایش آریتمی ‌قلبی می‌شود پرکاری و یا کم‌ کاری تیروئید می‌باشد.

بیماری قلبی مادرزادی

داشتن بیماری قلبی از ابتدای تولد احتمال آریتمی‌قلبی را افزایش می‌دهد.

آریتمی‌های خطرناک قلبی

دیابت

در بیماری دیابت، احتمال افزایش فشارخون و در پی‌آن افزایش آریتمی‌قلبی زیاد است.

آپنه انسدادی خواب

در این وضعیت در هنگام خواب، تنفس فرد به ‌مدت چند ثانیه متوقف می‌شود. این عامل می‌تواند، باعث برادیکارد و یا آریتمی‌های دیگر شود.

اختلال آب و الکترولیت

در خون، الکترولیت‌هایی وجود دارند که به تولید و انتقال پیام در قلب کمک می‌کنند. این الکترولیت‌ها نظیر سدیم، پتاسیم، منیزیم هستند که سطح بالا یا پایین آن‌ها باعث آریتمی‌های ‌قلبی می‌شوند

در این مقاله سعی شد تا درباره آریتمی های خطرناک قلبی مطالبی گفته شود چنانچه احساس می کنید نیاز به مشاوره و ویزیت قلب دارید می توانید همین الان مطب دکتر ریاستی تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید: هولتر فشار خون چیست و چه کاربردهای دارد؟

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۳.۶ از ۵
از مجموع ۵ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

header22222

کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر ریاستی

دکتر محمد ریاستی از بهترین پزشکان متخصص قلب تهران و جزو اساتید برجسته ی هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مى باشد. ایشان دوره هاى پیشرفته ی تخصصی خود را در زمینه های مختلفی همچون آنژیوگرافی عروق کرونر قلبی و مغز، اکوی قلب اطفال و بیماریهای مادرزادی قلب و الکتروفیزیولوژی قلبی را تحت نظر اساتید برجسته گذرانده اند و تاکنون رضایت هزاران بیمار و آنژیوگرافی های موفق را در پرونده ی خود قرار داده اند. ایشان همچنین در زمینه ی بیماریهای مادرزادی قلب نیز سوابق درخشانی در مرکز طبی اطفال تهران داشته اند. دکتر ریاستی به همراه تیم مجرب کت لب و جراحی شما را در تشخیص به موقع و درمان مناسب راهنمایی می کند.

اطلاعات تماس

آدرس کلینیک: تهران، میدان هفت حوض نارمک، ضلع شمال غربی میدان، ابتدای خیابان آیت، نبش خیابان مهرانپور، ساختمان پزشکان 588
 
آدرس بیمارستان: تهرانپارس، نبش فلكه سوم، بيمارستان فوق تخصصی تهرانپارس
 
تلفن: 09373585813
 
ایمیل: drriasatii@gmail.com

تمامی حقوق برای وبسایت جناب دکتر ریاستی محفوظ می باشد

طراحی و سئو سایت توسط نبض مارکتینگ

خانه تماسدرباره ماارتباط با ما