Search
Search
Close this search box.

نارسایی قلب چیست؟ علائم و درمان آن

نارسایی قلبی و علائم ان

‌بیماری های قلبی از جمله بیماری های خطرناک حیاتی است که افراد زیادی با آن درگیر هستند و روز به روز تعداد بیماران قلبی نیز درحال افزایش است که نارسایی قلب یکی از شایع ترین بیماری های قلبی است. میانگین افرادی که دچار این بیماری هستند 20 درصد است.

نارسایی قلب چیست؟ (Heart failure)

نارسایی قلب که نارسایی احتفانی قلب هم نامیده می‌شود فرایندی است که قلب به دلایل مختلفی میزان خون مورد نیاز بدن را نمی تواند به درستی پمپاژ کند و به پرولاپس دریچه میترال منجر می‌شود. قلب مواد غذایی و اکسیژن لازم را به بافت‌های اعضا بدن نمی‌رساند وبافت های اعضای بدن دچار اختلال شده و نمی تواند به درستی کار کند.

نارسایی قلب
نارسایی قلب چیست

علائم نارسایی قلب

 دلایلی مختلفی دارد٬ زیرا زمانی که نارسایی قلبی رخ می دهد عموم اعضا بدن دچار اختلال می شوند از جمله شایع ترین دلایل که بیماران به آن دچار هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرفه همراه با مخاط سفید یا صورتی و لکه های خونی
  • افزایش وزن بسیار سریع از تجمع مایعات
  • تنگی نفس هنگام فعالیت یا دراز کشیدن
  • مشکل در تمرکز یا کاهش هوشیاری
  • کاهش توانایی ورزش کردن
  • ضربان قلب سریع یا نامنظم
  • حالت تهوع و بی اشتهایی
  • خستگی و ضعف
  • تورم ناحیه شکم
  • خس خس سینه
  • دلایل درد قفسه سینه
  • تورم در پاها

انواع نارسایی قلبی

 انواع مختلفی دارد که به طور کلی  به 3 دسته تقسیم می شود اما حداقل در ابتدای تشخیص نارسایی قلب٬ آنژیوگرافی قلب انجام شود تا از عدم وجود تنگی کرونر به عنوان عامل ایجاد کننده ی این نارسایی اطمینان یابیم.

نارسایی سمت چپ

اغلب افرادی که درگیر نارسایی قلب می‌باشند دچار نارسایی سمت چب هستند. نارسایی سمت چپ نیز به 2 دسته تقسیم می شود. سمت چپ قلب یا بطن چپ نیروی بیشتری را به نسبت سمت دیگر برای پمپاژ استفاده میکند زیرا بتن چپ 55 تا 60 درصد خون را پمپاژ می‌کند. در آخر حتما باید هر ۳تا۶ ماه اکوی قلب شوند.

نارسایی سیستولیک قلب

 در حالت سیستولیک بطن چپ نمی تواند به طور طبیعی منقبض یا فشرده شود و خون رسانی به دیگر اعضا بدن را کاهش می‌دهد. باید هر ۳تا۶ ماه اکوی قلب شوند.

نارسایی دیاستولیک قلب

در حالت دیاستولیک محفظه پمپاژ اصلی قلب یا همان بطن چپ سفت می شود و قلب دچار انقباض شده که در نهایت خون  به طور کامل در قلب پر نمی‌شود. در آخر حتما باید هر ۳تا۶ ماه اکوی قلب شوند.

نارسایی سمت راست

نارسایی قلبی سمت راست زمانی رخ میدهد که سمت چپ قلب به شدت ضعیف شده یا از کار افتاده است و در اثر فشاری که از طرف ریه ها به سمت راست وارد می شود نارسایی سمت راست رخ می‌دهد. باید هر ۳تا۶ ماه اکوی قلب شوند

نارسایی احتقانی قلب

هنگامی که قلب نمی تواند در حجم و زمان درست، پمپاژ کند دچار نارسایی احتقانی شده‌اید و باعث شده تا میزان خونی از قلب پمپاژ می‌شود، اغلب در پاها جمع و لخته شود حتی در بعضی از مواقع لختگی خون در ریه مشاهده میشود که مختل کردن تنفس و تنگی نفس را به همراه دارد و در نتیجه باعث تورم در قسمت های مختلف بدن میشود.

نارسایی سیستولیک قلب
تصویری از مقایسه نارسایی سیستولیک قلب و نارسایی دیاستولیم قلب

نحوه تشخیص

قبل از هرکاری بعد از مراجعه به پزشک ، ابتدا دکتر سوابق بیماری‌های شما را چک کرده و درباره بیماری های مادرزادی و بیماری های اقوام نزدیک سوال می‌پرسد زیرا ممکن است یک بیماری ارثی باشد پس از آن علائم فیزیکی در بدن را مشاهده می‌کند سپس پزشک برخی از موارد زیر را برای بیمار تجویز می‌کند:

  • سی تی اسکن و ام ار ای قلب
  • تست ورزش یا تست استرس
  • آنژیوگرافی عروق کرونر
  • اکو قلب یا اکوکاردیوگرام
  • درمان نارسایی قلبی
  • بیوپسی میوکارد
  • ازمایشات خونی
  • تست استرس

درمان آن

برای درمان نارسایی روش های مختلفی است که با توجه به نوع و میزان بیماران، دکتر روش های مختلفی را برای درمان بیمار به کار می‌گیرد که شامل تغییر سبک زندگی، داروها و جراحی‌ها می‌شود. اغلب توصیه می‌شود برای دچار نشدن به این فرایند هر روز ورزش کنید.

سالانه آزمایشات مختلفی را انجام دهید تا به نارسایی قلبی مبتلا نشوید و اگر از بیماری خود مطلع نبودید آگاه شوید. روش‌های زیادی برای درمان وجود دارد که به برخی از روش‎‌های درمان این بیماری  اشاره کرده ایم.

درمان با دارو

تجویز دارو اولین راه برای درمان می باشد که البته تکمیل کننده روش های دیگر است. ترکیبی از داروهای مختلف را متناسب با نوع فرایند نارسایی شما در نظر گرفته می‌شود که باید بر اساس دستور پزشک سروقت و به میزان تعداد توصیه شده مصرف شود.

درمان با ورزش و رژیم غذایی

یکی از بهترین روش های درمان نارسایی قلبی، ورزش کردن و رژیم غدایی است زیرا این روش توسط  تمامی متخصصین قلب و عروق توصیه شده است و حتی برای درمان اکثر بیماری‌ها کاربرد دارد که دلیل اصلی استفاده از این روش پیشگیری، کاهش علائم بیماری و کاهش  مصرف دارو و بهبود اثربخشی داروها است.

درمان با جراحی و روش کاشت دستگاه قلب مصنوعی

زمانی جراحی برای قلب لازم است که 2 روش قبلی گفته شده نه تنها بهبودی برای قلب نداشته بلکه باعث بروز علائم بیشتری در بیمار شده است. به همین منظور قصد داریم تا شما را با 3 تا از انواع جراحی قلب آشنا کنیم:

پیوند بای پس عروق کرونر (CABG)

رایج ترین روش جراحی برای درمان پیوند عروق کرونر است. انسداد یا تنگی عروق قلب باعث کم شدن حجم خون رسانی می شود که در این روش جراحی از پیوند عروق پا و یا قفسه سینه برای بهتر شدن خونرسانی به قلب استفاده خواهد شد.

درمان بیماری نارسایی قلب
تصویری از یک نارسایی قلبی یک بیمار

دستگاه ضربان ساز ICD

 ICDیک دستگاه کوچک در زیر پوست و کنار استخوان ترقوه قرار میگرد و تنظیم ضربان قلب را برعهده دارد. به طور کلی زمانی که ضربان قلب کم یا زیاد تر از حد معمول می‌شود، ICD با دادن یک شوک به قلب ضربان قلب را به حالت طبیعی خود باز می‌گرداند.

ICD جان ملیون‌ها نفر را نجات داده است اما فقط در شرایط ضروری و با دستور پزشک این عمل جراحی برای افرادی که دچار نارسایی مربوط به قلب شده اند انجام می‌شود.

کاشت قلب مصنوعی

قلب مصنوعی یک نوع پمپ است که کار دریچه ها و بطن را به دوش خود می‌کشد. خون رسانی را بهبود می‌بخشد. به طور موقت یا دائمی پیوند می شود. باید بدانید که قلب مصنوعی آخرین راه برای درمان  است. که به طور کامل بهبود نمی‌بخشد. زمان تخمینی بهبود توسط قلب مصنوعی حدودا 15 سال است.

کلام اخر

بیمارانی که درگیر بیماری نارسایی قلب هستند و یا در صورت مشاهده علائم این بیماری باید در اسرع وقت به یک مرکز درمانی و اکو قلب تهران مراجعه کنند .

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۳.۸ از ۵
از مجموع ۸ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

header22222

کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر ریاستی

دکتر محمد ریاستی از بهترین پزشکان متخصص قلب تهران و جزو اساتید برجسته ی هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مى باشد. ایشان دوره هاى پیشرفته ی تخصصی خود را در زمینه های مختلفی همچون آنژیوگرافی عروق کرونر قلبی و مغز، اکوی قلب اطفال و بیماریهای مادرزادی قلب و الکتروفیزیولوژی قلبی را تحت نظر اساتید برجسته گذرانده اند و تاکنون رضایت هزاران بیمار و آنژیوگرافی های موفق را در پرونده ی خود قرار داده اند. ایشان همچنین در زمینه ی بیماریهای مادرزادی قلب نیز سوابق درخشانی در مرکز طبی اطفال تهران داشته اند. دکتر ریاستی به همراه تیم مجرب کت لب و جراحی شما را در تشخیص به موقع و درمان مناسب راهنمایی می کند.

اطلاعات تماس

آدرس کلینیک: تهران، میدان هفت حوض نارمک، ضلع شمال غربی میدان، ابتدای خیابان آیت، نبش خیابان مهرانپور، ساختمان پزشکان 588
 
آدرس بیمارستان: تهرانپارس، نبش فلكه سوم، بيمارستان فوق تخصصی تهرانپارس
 
تلفن: 09373585813
 
ایمیل: drriasatii@gmail.com

تمامی حقوق برای وبسایت جناب دکتر ریاستی محفوظ می باشد

طراحی و سئو سایت توسط نبض مارکتینگ

خانه تماسدرباره ماارتباط با ما