Search
Search
Close this search box.

طول درمان آمبولی ریه چقدر است؟

طول درمان آمبولی ریه

لخته خون می‌تواند در اثر شکستگی استخوان، تغییرات سیستمیک بدن در شرایط پزشکی خاص مانند بارداری، کاهش یا افزایش برخی از فاکتورهای انعقادی خون و موارد دیگری اتفاق بیفتد. در هر بخشی از سیستم وریدی بدن که شاهد لخته خون باشیم، باید به سرعت آن را درمان و رفع کنیم. وگرنه ممکن است لخته خون به مرور زمان وارد سیستم قلبی و عروقی شده و از طریق قلب به ریه‌ها منتقل گردد. در چنین شرایطی اگر لخته خون در سرخرگ ریوی ثابت بماند ممکن است بیمار را با خطرات جدی و مرگ روبرو کند. یکی از مهم‌ترین مواردی که باید در مورد درمان آمبولی ریه به آن توجه داشته باشید، طول درمان آمبولی ریه است. بسته به شرایط بیمار و همچنین نظر پزشک متخصص، دوره درمان آمبولی ریه می‌تواند از فرد به فرد دیگر متفاوت باشد.

طول درمان آمبولی ریه چقدر است؟

به طور کلی، طول درمان آمبولی ریه بسته به شرایط بیمار و مقدار لخته خونی که در ریه وجود دارد، متفاوت است. معمولا توصیه می‌شود که برای مصرف قرص حداقل یک دوره 3 ماهه در نظر گرفته شود. اما طول دورهٔ درمان بر اساس شرایط بیمار فرق می‌کند. برای مثال، برخی از بیماران به دلیل شرایط جسمی خاصی که دارند، باید تا آخر عمر از قرص‌های ضد انعقاد استفاده کنند.

همه این موارد از سوی پزشک متخصص تعیین شده و نمی‌توان در مورد آن دخالتی داشت. بیماران باید حتما با توجه به نظر پزشک متخصص داروهای مورد نیاز را در زمان مشخص مصرف کنند تا لخته خون برطرف شود یا خطرات جدی به همراه نداشته باشد.

اهمیت شناسایی زودهنگام لختهٔ ریه بر روی درمان آمبولی ریه

یکی از مهم‌ترین مواردی که باید در مورد طول درمان آمبولی ریه به آن توجه داشته باشید، شناسایی زودهنگام این بیماری است. متاسفانه آمبولی ریه اگر به موقع درمان نشود، می‌تواند به مرور زمان تنفس را دچار مشکل کند و فشار وارده به قلب و ریه را افزایش دهد. با کاهش اکسیژن‌رسانی به بدن در پی آمبولی ریه، سلامتی فرد با خطرات بالقوه‌ای روبرو می‌شود.

شناسایی زودهنگام، می‌تواند دوره درمان آمبولی ریه را کاهش دهد. چرا که شدت لخته خون و بزرگی آن با درمان سریع‌تر، کاهش پیدا می‌کند. از این رو توصیه می‌شود که در صورت مشاهده علائم زیر که همگی جزء علائم وجود لخته خونی در ریه هستند، به فکر درمان به موقع آمبولی ریه باشید.

  • تعریق بیش از حد
  • ضربان قلب سریع و تند
  • خس خس در ناحیه قفسه سینه
  • رنگ پریدگی و یا کبودی در صورت
  • سرفه به همراه خلط خونی
  • درد قفسه سینه و بازوها به صورت شدید
درد سینه در اثر آمبولی ریه
چه چیزهایی بر مدت زمان درمان آمبولی ریه موثر است؟

عوامل موثر بر روی طول درمان آمبولی ریه

طول درمان آمبولی ریه بستگی به عوامل مختلفی دارد. بسیار دیده شده است که بیماران انتظار دارند مدت زمان درمان آمبولی در آن‌ها کاهش پیدا کند و در عرض یک هفته تا یک ماه بیماری خود را درمان کنند؛ اما واقعیت این است که وجود لخته خونی در بدن بیمار یک عامل خطرناک است و حتی ممکن است باعث ایجاد خطرات جانی شود.

در اولین قدم، افراد باید رژیم غذایی توصیه‌شده را رعایت کنند و اگر نیاز به انجام ورزش یا پرهیز از برخی از فعالیت‌های فیزیکی دارند، حتما به آن توجه داشته باشند. همچنین مصرف داروهای تجویز شده از سوی پزشک به صورت منظم روی کوتاه‌تر کردن دوره درمان لخته در ریه موثر هستند. علاوه بر موارد ذکر شده، عوامل زیر نیز می‌توانند روی طول درمان آمبولی ریه تاثیر مثبتی داشته باشند.

پذیرش مداخله پزشکی

یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند روی دوره درمان آمبولی ریه تاثیرگذار باشد، پذیرش مداخله پزشکی است. برخی از افراد اعتقادی به پذیرش مداخله پزشکی ندارند و تصور می‌کنند که می‌توانند در منزل و مصرف برخی از دمنوش‌ها و جوشانده‌ها، مشکل وجود لخته خون در ریه را برطرف کنند. اما این موضوع کاملا اشتباه است و باید حتما به نکات مهم برای مراقبت از خودتان توجه داشته باشید.

پذیرش مداخله پزشکی، اولین گام برای درمان بیماران است. بیمارانی که هیچ اعتقادی به مصرف داروهای شیمیایی ندارند، در واقع سلامتی خود را در خطر جدی قرار می‌دهند و باید بدانند که این بیماری به هیچ عنوان درمان گیاهی ندارد.

تغییرات در سبک زندگی برای بهبود

همانطور که توضیح داده شد، یکی از مهم‌ترین عوامل موثر روی درمان آمبولی ریه، تغییرات در سبک زندگی است. برخلاف باور بسیاری از مردم، ایجاد لخته خون و بسیاری از بیماری‌های قلبی و عروقی در اثر نداشتن سبک زندگی مناسب و سالم اتفاق می‌افتد. افرادی که رژیم غذایی مناسبی ندارند و تحرک کمتری دارند، بیشتر از سایر افراد در معرض خطر آمبولی ریه هستند.

در عوض افرادی که سبک زندگی سالمی دارند و غذاهای کم چرب میل می‌کنند، احتمال کمتری دارد که با مشکلات قلبی و عروقی مواجه شوند. بهتر است برای کوتاه‌تر کردن طول درمان آمبولی ریه، حتما نزد یک پزشک متخصص تغذیه نیز بروید. افرادی که دارای اضافه وزن یا بیماری‌های زمینه‌ای مختلفی هستند، باید حتما دقت زیادی به تغذیه و تحرک خود داشته باشند.

بهبود روحیه در طول درمان آمبولی ریه

روحیه افراد در طول درمان آمبولی ریه بسیار مهم است. برخی از افراد به محض اینکه متوجه وجود لخته خون در ریه خودشان می‌شوند، تصور می‌کنند که هیچ راهی برای درمان مشکل خود ندارند. همین موضوع باعث ایجاد استرس و ناراحتی‌های روحی می‌شود. ناراحتی، استرس و اضطراب، میزان ضربان و تپش قلب و فشار به سیستم قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد. از این رو افراد بدون اینکه متوجه باشند دارند طول دوره درمان خود را افزایش می‌دهند و از درمان بیماری خود دور و دورتر می‌شوند.

طول درمان آمبولی ریه با بهبود روحیه بیماران سریع‌تر سپری می‌شود. بسیار دیده شده است بیمارانی که روحیه خوبی دارند، در کوتاه‌ترین زمان ممکن شاهد بهبود مشکلات جسمی خودشان بوده‌اند. داشتن روحیه خوب در روند درمان بیماری آمبولی ریه مهم است.

آمبولی ریه
درمان آمبولی ریه

درمان آمبولی ریه با جراحی چه زمانی ضروری است؟

به طور کلی، درمان آمبولی ریه معمولا با مصرف قرص و کپسول‌های ضد انعقاد انجام می‌شود و نیازی نیست که افراد تحت عمل جراحی برای درمان آمبولی ریه قرار بگیرند؛ اما در برخی از شرایط مانند زمانی که لخته خون جریان خون را به سمت قلب و ریه مسدود کرده است، هیچ راهی به غیر از جراحی برای خارج کردن لخته خون نیست.

بنابراین، در صورتی که در طول درمان آمبولی ریه پزشک متوجه هیچ پیشرفتی در روند درمان نشود و در عین حال بیمار دارای شرایط حاد باشد، حتما باید درمان آمبولی ریه با جراحی انجام شود. در غیر این صورت احتمال شدت گرفتن بیماری وجود دارد.

جمع بندی

طول درمان آمبولی ریه بستگی به شرایط بیمار، نوع درمان انتخاب شده و روحیه بیمار دارد. به طور کلی، بیماران باید مداخله پزشکی یعنی مصرف داروها را طبق نظر پزشک بپذیرند و سپس با توجه به تجویز پزشک، از داروهای مناسب و روش‌های درمانی مداخله‌ای و غیر مداخله‌ای کمک بگیرند. در این صورت، درمان سریع‌تر پیش می‌رود و مشکلی برای بیمار رخ نخواهد داد. شما می توانید با رزرو نوبت از دکتر ریاستی بهترین متخصص قلب تهران به درمان آمبولی ریه بپردازید و انواع تست و آزمایش های لازم را انجام دهید.

کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر ریاستی

سوالات متداول

  • آیا آمبولی ریه باعث مرگ می‌شود؟
    آمبولی ریه در موارد بسیار محدودی باعث مرگ ناگهانی افراد شده است. به طور کلی، افرادی که با آمبولی ریه مواجه می‌شوند بیشتر علائم خاصی همچون غش، سرفه‌های شدید، نفس نفس زدن و … را تجربه می‌کنند.
  • آیا آمبولی ریه و ورم پا با هم در ارتباط هستند؟
    به طور کلی، لخته خون در هر ناحیه‌ای ازاندام های تحتانی می‌تواند باعث تورم درپاها شود که یکی از علائم اولیهٔ در تشخیص زودهنگام آمبولی ریه است.
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

header22222

کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر ریاستی

دکتر محمد ریاستی از بهترین پزشکان متخصص قلب تهران و جزو اساتید برجسته ی هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مى باشد. ایشان دوره هاى پیشرفته ی تخصصی خود را در زمینه های مختلفی همچون آنژیوگرافی عروق کرونر قلبی و مغز، اکوی قلب اطفال و بیماریهای مادرزادی قلب و الکتروفیزیولوژی قلبی را تحت نظر اساتید برجسته گذرانده اند و تاکنون رضایت هزاران بیمار و آنژیوگرافی های موفق را در پرونده ی خود قرار داده اند. ایشان همچنین در زمینه ی بیماریهای مادرزادی قلب نیز سوابق درخشانی در مرکز طبی اطفال تهران داشته اند. دکتر ریاستی به همراه تیم مجرب کت لب و جراحی شما را در تشخیص به موقع و درمان مناسب راهنمایی می کند.

اطلاعات تماس

آدرس کلینیک: تهران، میدان هفت حوض نارمک، ضلع شمال غربی میدان، ابتدای خیابان آیت، نبش خیابان مهرانپور، ساختمان پزشکان 588
 
آدرس بیمارستان: تهرانپارس، نبش فلكه سوم، بيمارستان فوق تخصصی تهرانپارس
 
تلفن: 09373585813
 
ایمیل: drriasatii@gmail.com

تمامی حقوق برای وبسایت جناب دکتر ریاستی محفوظ می باشد

طراحی و سئو سایت توسط نبض مارکتینگ

خانه تماسدرباره ماارتباط با ما