Search
Search
Close this search box.

هولتر فشارخون چگونه انجام می‌شود؟

هولتر فشارخون چگونه انجام می‌شود؟

فشارخون(BP) در طی ۲۴ ساعت در حالی که بیمار بیدار یا خواب است توسط هولتر فشارخون ثبت می‌شود. ابزاری به نام sphygmomanometer برای اندازه گیری فشارخون در کلینیک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. به‌طور معمول در طی یک ویزیت، یک یا دو بار فشارخون گرفته می‌شود.

در موارد نظارتی، اغلب در طول روز هر ۲۰ یا ۳۰ دقیقه یک‌ بار هولتر فشارخون انجام می‌شود. در طول شب هر یک ساعت یک‌ بار فشار خون گرفته می‌شود. ضربان‌ قلب نیز می‌تواند همزمان اندازه‌گیری شود. با گرفتن چندین‌ بار فشار خون در طول ۲۴ ساعت، می‌توان میانگین فشارخون را بدست آورد.

تغییرات فشار خون و ضربان‌ قلب، الگوی توزیع فشار خون و سایر آمارها را نیز می تواند محاسبه کند. برای اکثریت افراد در طول خواب، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از فشارخون سیستولیک کاسته می‌شود. با این‌ حال، در برخی دیگر ممکن‌ است که نه‌ تنها کاهش نیافته بلکه افزایش هم داشته باشد.

بنابر این نظارت بر فشار خون اطلاعاتی درباره ارتباط فشار خون افراد با فعالیت‌های روزانه و برنامه خواب آن‌ها به‌ ما می‌دهد.

هولتر فشارخون چگونه انجام می‌شود؟

هولتر فشار خون می تواند نوسانات غیر طبیعی فشارخون را تشخیص دهد.

از یک دستگاه فشار سنج دیجیتال کوچک که توسط کمربندی در اطراف بدن‌ شما وصل شده‌ است، استفاده می‌شود. این دستگاه به‌ مدت ۲۴ ساعت به‌ شما وصل می‌شود. همچنین یک فشارسنج دور بازوی‌ شما متصل می‌شود.

مطالعه بیشتر: از هولتر ریتم قلب برای تشخیص چه بیماری‌هایی استفاده می‌شود؟ (کاربرد هولتر ریتم قلب)

این هولتر فشارسنج بسیار کوچک می‌باشد. شما می‌توانید با وجود این دستگاه، به کارهای روزمره خود ادامه دهید. خوابیدن با این دستگاه هیچ ایرادی ندارد و بسیار راحت می‌باشد. اگر فشارخون سیستولیک (عدد بالا) ۱۴۰ یا بیش‌تر، و فشار خون دیاستولیک (عدد پایین) ۹۰ یا بیش‌تر باشد، بیمار فشار خون بالایی دارد. ممکن‌ است با توجه به فشار خون دکتر موارد مورد نیاز را تجویز کند.

هولتر فشارخون چگونه انجام می‌شود؟

چرا باید هولتر فشارخون انجام‌داد؟

همه بیمارانی که فشار خون دارند، نیازی بر انجام هولتر فشار خون ندارند. احتمال دارد پزشک شما بنا بر تشخیص مورد نیاز از هولتر فشارخون یا دستگاه‌های فشارسنج سرپایی تجویز کند. یکی از دلایل مهم انجام هولتر فشارخون، تشخیص فشارخون شماست.

پزشک در این مواقع میخواهد بداند که آیا فقط در مطب فشار خون دارید یا در مواقع دیگر نیز تکرار می‌شود؟ اگر شما فقط در مطب دچار فشار خون شوید، به‌ آن سندروم روپوش سفید می‌گویند. این فشارخون به‌ دلیل عصبی‌ شدن شما در این مکان می‌باشد. در این‌ صورت نیاز به داروهای فشار خون ندارید.  

بهترین زمان برای انجام هولتر فشارخون

اغلب برای انجام هولتر فشار خون نیاز به روز خاصی ندارید. اما رعایت چند نکات برای انتخاب بهترین زمان، کار را برای‌ شما راحت‌تر خواهد کرد. به‌ یاد داشته‌ باشید که اگر میخواهید هولتر فشارخون را ببندید به مسافرت نروید.

ببیشتر بخوانید: دلایل درد قفسه سینه چیست؟

فعالیت بدنی سنگین و استرس روحی غیر عادی نیز از دیگر شرایط می‌باشد. فعالیت‌های روزانه در هنگام بستن هولتر فشارخون مانعی ندارد. ۲۴ ساعت قبل از بستن، غذاها و نوشیدنی‌هایی که روزانه استفاده نمی‌کنید مصرف نکنید.

هولتر فشارخون چگونه انجام می‌شود؟

اگر سیگار می‌کشید و یا مصرف کافئین در روز را دارید، درهنگام بستن هولتر فشارخون به‌ همان مقدار استفاده کنید. اگر از این موارد استفاده روتین ندارید، از ۲۴ ساعت قبل مصرف نکنید.

هنگام مراجعه به پزشک و تشخیص استفاده از هولتر فشارخون، شما باید دستگاه را برای ۲۴ ساعت به‌ خود وصل کنید تا نتایج دلخواه حاصل شود. معمولا پزشک از شما میخواهد که به فعالیت‌های روزانه خود ادامه دهید و هر آنچه مشاهده می‌کنید را با ذکر ساعت یادداشت کنید.

ببیشتر بخوانید: افتادگی دریچه میترال چیست و چه خطراتی دارد؟

پس از موعد مقرر برای باز شدن دستگاه به پزشک مراجعه کنید. متخصص پس از باز کردن هولتر فشارخون، با توجه به دستگاه و مانیتورهای مخصوص موارد مورد نیاز را آنالیز خواهد کرد. درصورت لزوم اقدامات بعدی پس از انجام این آزمایش توسط پزشک صورت می‌گیرد.

پایش ۲۴ ساعته فشارخون یعنی چه؟

دستگاه هولتر فشار خون به‌ مدت ۲۴ ساعت به بیمار وصل می‌شود. با وجود این دستگاه، فعالیت‌های عادی و روزمره باید انجام شود تا تغییرات فشار خون را طی ۲۴ ساعت اندازه‌ بگیرد. بیمار چه خواب باشد و چه بیدار اهمیت ندارد. به این فرایند پایش ۲۴ ساعته گفته می‌شود.

هولتر فشارخون چگونه انجام می‌شود؟

چطور باید برای انجام هولتر فشارخون آماده شد؟

اگر پزشک شما تجویز استفاده از هولتر فشار خون را داده‌ باشد، در زمان مشخصی برای شما نصب می‌کنند. اگر پزشک توصیه خاصی به‌ شما نگفته باشد، می‌توانید قبل از نصب دستگاه دوش بگیرید.

مراقب باشید که دستگاه باید خشک باشد و آن را خیس نکنید. حتما بعد از نصب دستگاه هولتر فشارخون دستورالعمل‌های لازم ، به شما داده‌ خواهد شد. حتما تمام علائم و نشانه‌ها را یادداشت کنید. وقتی موارد مورد نیاز به‌شما داده‌ شد می‌توانید مطب دکتر را ترک کرده و به فعالیت‌های روزمره خود بپردازید.

بیشتر بخوانید: انواع فشار خون

ممکن‌ است پزشک به‌ شما بگوید برای درآودن دستگاه به مطب بازگردید یا می‌توانید خودتان آن‌ را جدا کنید. پزشک پس‌ از بررسی‌های لازم، اقدامات لازم را به‌ شما خواهد داد.

درباره دکتر محمد ریاستی

دکتر محمد ریاستی متخصص قلب و عروق و بیماری های دریچه ای با یک دهه تجربه درخشان می باشد که دارای مدرک بورد تخصصی و ریاست بخش سی سی یو بیمارستان علامه بهلول را بر عهده داشته است.

بیشتر بخوانید: دلایل بروز درد قفسه‌ سینه در افراد مسن

سوابق تحصیلی

متخصص قلب و عروق و بیماریهای دریچه ای
دارای مدرک بورد تخصصی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی.
ریاست بخش سی سی یو بیمارستان علامه بهلول.
مدیر گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی گناباد.
مدرس کورس قلب دانشجویان پزشکی.
مدرس آموزشی کارآموزان و کارورزان رشته ی پزشکی.
دبیر علمی کارگاه آموزش و درمان فشار خون و درمانهای فشار خون مقاوم.
دبیر علمی کارگاه بررسی علل آمبولی ریه و درمان آن در بارداری.

سوابق علمی

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي
رياست بخش سي سي يو بيمارستان علامه بهلول.
مدير گروه قلب دانشگاه علوم پزشکي گناباد.
مدرس کورس قلب دانشجويان پزشکي.
مدرس آموزشي کارآموزان و کارورزان رشته ي پزشکي.
دبير علمي کارگاه آموزش و درمان فشار خون و درمانهاي فشار خون مقاوم.
دبير علمي کارگاه بررسي علل آمبولي ريه و درمان آن در بارداري

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۴ از ۵
از مجموع ۵ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

header22222

کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر ریاستی

دکتر محمد ریاستی از بهترین پزشکان متخصص قلب تهران و جزو اساتید برجسته ی هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مى باشد. ایشان دوره هاى پیشرفته ی تخصصی خود را در زمینه های مختلفی همچون آنژیوگرافی عروق کرونر قلبی و مغز، اکوی قلب اطفال و بیماریهای مادرزادی قلب و الکتروفیزیولوژی قلبی را تحت نظر اساتید برجسته گذرانده اند و تاکنون رضایت هزاران بیمار و آنژیوگرافی های موفق را در پرونده ی خود قرار داده اند. ایشان همچنین در زمینه ی بیماریهای مادرزادی قلب نیز سوابق درخشانی در مرکز طبی اطفال تهران داشته اند. دکتر ریاستی به همراه تیم مجرب کت لب و جراحی شما را در تشخیص به موقع و درمان مناسب راهنمایی می کند.

اطلاعات تماس

آدرس کلینیک: تهران، میدان هفت حوض نارمک، ضلع شمال غربی میدان، ابتدای خیابان آیت، نبش خیابان مهرانپور، ساختمان پزشکان 588
 
آدرس بیمارستان: تهرانپارس، نبش فلكه سوم، بيمارستان فوق تخصصی تهرانپارس
 
تلفن: 09373585813
 
ایمیل: drriasatii@gmail.com

تمامی حقوق برای وبسایت جناب دکتر ریاستی محفوظ می باشد

طراحی و سئو سایت توسط نبض مارکتینگ

خانه تماسدرباره ماارتباط با ما