پرولاپس دریچه میترال، یکی از شایعترین بیماریهای قلب محسوب میشود. پرولاپس دریچه میترال نمیتواند پیشگیری شود، اما افرادی که مبتلا هستند میتوانند به راحتی به فعالیتهای روزمره خود ادامهدهند. در واقع این بیماری خوشخیم میباشد.
پرولاپس دریچه میترال توسط گوشی پزشکی تشخیص داده میشود. معمولا این بیماری طی یک معاینه، توسط پزشک درون مطب تشخیص داده میشود. در مواقع شدت این بیماری، اشکال در ریتم قلب بهوجود میآید.
پرولاپس دریچه میترال در خانمهای مسن بیشتر است. این امر میتواند به علت استرس و اضطراب بیش از حد باشد. توجه کنید نحوه تشخیص این بیماری فقط توسط پزشک متخصص صورت میگیرد.
روشهای تشخیص پرولاپس دریچه میترال میتواند شامل:
الکتروکاردیوگرام و اکوکاردیوگرام باشد. اکوکاردیوگرام یه روش غیر تهاجمی و بسیار مفید میباشد. این روش در شناسایی پرولاپس لتهای دریچه میترال موثراست. خطر این روش بسیار کمتر از سایر روشها میباشد. همچنین اکوکاردیوگرام در تعیین میزان پسزدگی خون از دریچه میترال نیز تاثیرگذار است.
آیا پرولاپس دریچهمیترال خطرناک است؟
اگر پرولاپس دریچه میترال وخیم شود، ممکن است نیازمند جراحی باشد. با جراحی، ترمیم یا تعویض دریچه میترال صورت میگیرد تا از سکته مغزی جلوگیری کند. کسانی که در معرض اضطراب و استرس بیش از حد قرار میگیرند، بیشتر در معرض پرولاپس دریچهمیترال قرار دارند.
اضطراب و پرولاپس دریچه میترال عوامل شبیه به هم دارند که شامل: تپشقلب و درد قفسه سینه است. اگر بیماری، شما را بسیار اذیت میکند بهتر است هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید.
ببیشتر بخوانید: دلایل درد قفسه سینه چیست؟
اگر سن شما بالای ۵۰ سال باشد و سابقه خانوادگی این بیماری را داشته باشید، بیشتر در معرض خطر این بیماری قرار میگیرید. تحت نظر پزشک بودن در این سن یکی از عوامل ضروری به حساب میآید.
چهعواملی باعث ایجاد پرولاس میشود؟
۵ درصد از افراد جامعه، از بیماری پرولاپس دریچه میترال رنج میبرند. افتادگی دریچه میترال بیشتر یک اختلال محسوب میشود. این اختلال میتواند ارثی باشد و از بدو تولد فرد را درگیر کند. تغییرات دریچه مانند دراز بودن یا ضخیم بودن دریچه از عوامل ارثی این بیماری میباشد. افرادی که بیماری ارثی مارفان دارند نیز امکان دارد به این بیماری دچارشوند.
این بیماری میتواند اکتسابی هم باشد. اختلال در عملکرد عضلات پاپیلری میتواند از این دسته باشند. در واقع پرولاپس دریچه میترال علائم خاصی ندارد. علائمی همچون درد قفسه سینه، تپشقلب و احساس سبکی در سر اغلب به این بیماری نسبت داده میشود.
مطالب بیشتر: کاربرد هولتر ریتم قلب
البته این عوامل حتما نشان دهنده پرولاپس نمیباشد. اگر پرولاپس دریچه میترال علائمی هم داشته باشد شامل: تنگینفس در زمان فعالیت، ادم پاها، تپش قلب به هنگام خوابیدن در سمت چپ میتواند از علائم پرولاپس باشد.
نشانههای پرولاپس دریچهمیترال
اختلال پرولاپس دریچه میترال در خانمهای جوان تا میان سال شایعتر میباشد. البته فرمی از بیماری پرولاپس وجود دارد که در مردان بالای ۵۰ سال تقریبا ۳ برابر بیشتر از خانمها اتفاق میافتد. نشانه خاصی درباره پرولاپس وجود ندارد.
گاهی پرولاپس صدای کلیک میدهد. البته یک سری عوامل میتواند نشان دهنده پرولاپس دریچه میترال میباشد. این عوامل میتواند درد سینه یا ناراحتی قفسه سینه را شامل شود.
تپشقلب و اضطراب نیز میتواند از دیگر عوامل به حساب بیایند. در بعضی موارد، کسانی که بیماری پرولاپس دریچه میترال دارند، علائمی را از خود نشان میدهند که در نگاه اول مربوط به این بیماری نمیباشد.
ببیشتر بخوانید: بهترین متخصص آریتمی قلب باید چه ویژگی های داشته باشد؟
این نشانهها شامل: حملات پانیک، اضطراب، خستگی، میگرن، افتفشار و سندروم روده تحریک پذیر میباشد. البته بهتر است برای تشخیص دقیق این بیماری به نشانهها اکتفا نکنید و حتما به پزشک مراجعه کنید. تشخیص پزشک ملاک اصلی برای فهمیدن بیماری پرولاپس دریچه میترال میباشد.
روشهای جلوگیری
معمولا از پرولاپس دریچه میترال نمیشود جلوگیری کرد. اگر شما سابقه بیماری ارثی دارید یا مشکلات دریچه قلب دارید، حتما با پزشک خود مشورتهای لازم را انجام دهید. مصرف برخی داروها زیر نظر پزشک و انجام ورزشهای مناسب میتواند در جلوگیری از این بیماری به شما کمک کند.
مصرف آنتیبیوتیکها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر پرولاپس دارید یا احتمال این بیماری در شما وجود دارد؛ قبل از مراجعه به دندانپزشکی، برای جلوگیری از ورود باکتریها حتما آنتیبیوتیک مصرف کنید. تمامی اینها میتواند مفید واقع شود. بهتر است برای این کار با یک متخصص تغذیه و مربی باشگاه نیز مشورتهای لازم را انجام دهید.
بیشتر بخوانید: نحوه اندازهگیری فشار خون در خانه
چهکسانی مبتلا به پرولاپس میشوند؟
اصلیترین و مهمترین دلیلی که موجب بیماری پرولاپس دریچه میترال میشود؛ کشش غیرطبیعی در فلپهای دریچه میباشد. تقریبا ۲ درصد از مردم جهان مبتلا به این بیماری میشوند. عامل ژنتیک هم، نقش بسزایی در ابتلا به این بیماری دارد. کسانی که بیماریهای ارثی در خانواده دارند، خطر ابتلا در آنها دو چندان میشود.
همچنین بیمارانی که سابقه تپشقلب، سرگیجه، سنکوپ، احساس سبکی در سر و آریتمی دارند؛ ممکن است دچار پرولاپس دریچه میترال شوند. قرارگرفتن در معرض استرس و اضطراب از عوامل دیگر میباشد.
ببیشتر بخوانید: افتادگی دریچه میترال چیست و چه خطراتی دارد؟
همین امر میتواند موجب پرولاپس دریچه میترال شود. توجه داشته باشید که تمام این دلایل حتما باعث بروز این بیماری نمیشوند. البته کسانی که با این دلایل به این بیماری مبتلا میشوند تعداد بالایی را نشان میدهد.
بدون دیدگاه